loader
Foto

Ferme legumicole independente energetic în Olt | VIDEO

În contextul dezvoltării durabile și al eficienței energetice, fermele legumicole din județul Olt se pregătesc pentru o transformare semnificativă începând cu anul viitor.

 

Grație unui grant de 70.000 de euro acordat de Ministerul Agriculturii, sute de ferme vor beneficia de modernizare, fiind dotate cu panouri fotovoltaice care vor contribui la reducerea considerabilă a cheltuielilor de producție.
.

.
Acesta este un pas important pentru tinerii fermieri, mulți dintre ei întorcându-se acasă după ani de muncă în străinătate, dornici să-și dezvolte afacerile locale.

Până în prezent, 360 de legumicultori din Olt au reușit să acceseze acest grant, rezultatul fiind o mobilizare exemplară în domeniul agriculturii. Investițiile vor viza nu doar extinderea suprafețelor protejate utilizate pentru cultivarea legumelor, ci și implementarea sistemelor fotovoltaice, menite să optimizeze costurile energetice. Prezența ministrului Agriculturii la evenimentul „Ziua Recoltei” de la Slatina a oferit o platformă propice pentru a discuta despre aceste inovații și despre impactul lor asupra comunității agricole.

De altfel, în ultimul an, fermierii din Olt au reușit să atragă peste 25 milioane de euro prin aceste proiecte, sumă destinată modernizării și dezvoltării fermei. Aceste investiții nu doar că sprijină economia locală, dar contribuie și la consolidarea unei agriculturi sustenabile, capabile să facă față provocărilor contemporane. Astfel, ferma legumicolă din Olt se situează pe o traiectorie promițătoare, susținută de inițiativele tinerilor fermieri și de sprijinul autorităților, îndreptându-se către un viitor mai luminos și mai verde.

4:30 Cap de afiș

(reluare)

5:30 România în bucate

(reluare)
 

Mirela Giodea și  Loredana Berneanu ne invită să descoperim la „Cultart” impactul reunificării artei contemporane cu tradițiile locale într-un ...

Festivalul

Festivalul "Crizantema de Aur" 2024 | VIDEO

publicat: duminică, 20 octombrie 2024

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ajuns la cea de-a 57-a ediţie în anul 2024, reprezintă un moment ...

Memoria locului: Conacul familiei Golescu | VIDEO

Memoria locului: Conacul familiei Golescu | VIDEO

publicat: sâmbătă, 19 octombrie 2024

Duminică, 20 octombrie, de la ora 11:30, telespectatorii au fost invitați să descopere un capitol fascinant din istoria României prin intermediul ...

 

#tvrcraiova