loader
Foto

Șezătoare de povești | VIDEO

Pagini de viaţă din vatra satului, din leagănul copilăriei bunicilor, au fost aduse la viaţă de elevi de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova.

 

Ei au fost protagoniştii unei şezători de poveşti. Organizatorii au vrut ca în acest fel să cultive interesul elevilor pentru frumuseţea limbii române pure, dar şi să-i determine să culeagă vorba curată părintească  în minunatele poveşti despre vechi costume populare.

Ioana Mărgineanu are 11 ani, dar a căutat şi a găsit în casa străbunilor  un costum popular mai vechi de 100 de ani. Îl poartă mândră şi îl descrie cu emoţie.

Şi Alexia Marin este mândră de costumul moştenit de la bunica bunicului din judeţul Olt. Este un costum popular vechi de 110 ani.

La şezătoare, elevii au venit pregătiţi nu doar cu costume populare, ci cu tot ce înseamnă vatra satului: ladă de zestre,  vase de lut pe care le-au pictat, au cusut şi tricotat cu măiestrie. Organizatorii şi-au propus  prin acest eveniment să păstreze şi să promoveze, prin poveşti de viaţă, cultura oltenească.

Elevii au cântat colinde, au recitat au citit scrisori către bunici, dar au şi fost pentru câteva minute reporteri.

Tânara generaţie s-a lăsat inspirată prin acest proiect  de emoţiile şi învăţăturile dascălilor şi au demonstrat că nimic nu se pierde din cultura tradiţională.

22:30 Lumea de aproape (R)

( reluare) (Reluare)

23:00 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(reluare) (Reluare)
 

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

 

#tvrcraiova