Expoziţia Aurul şi Argintul antic al României la "Reporter Sud"
vineri, 18 martie 2016
Expoziţia "Aurul şi Argintul antic al României" a fost proiectată să urmeze un itinerar  expoziţional în 14 muzee ale ţării din marile oraşe, printre care se numără şi Craiova, unde este deschisă publicului până în luna aprilie.
Reporter Sud- TVR Craiova
Reporter Sud- TVR Craiova
Reporter Sud- TVR Craiova
Reporter Sud- TVR Craiova
Reporter Sud- TVR Craiova
Reporter Sud- TVR Craiova

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Expoziţia "Aurul şi Argintul antic al României" aduce în faţa publicului craiovean, şi nu numai, fascinanta istorie a comorilor neamului nostru - reper important în cunoaşterea oamenilor, îndeletnicirilor, credinţelor şi obiceiurilor pe parcursul a peste 6.000 de ani – din Neoliticul târziu până la sfârşitul Antichităţii. Expoziţia este găzduită de Muzeul Olteniei din Craiova până în luna aprilie.

Este vorba despre peste 1000 de piese din patrimonial cultural naţional al României, de o valoare inestimabilă, piese foarte rare în regiunea de sud-est a Europei şi unele chiar unicat la nivel mondial. Podoabe, accesorii vestimentare, arme de paradă, monede, obiecte de ceremonial, toate aceste artefacte sunt repere importante în descoperirea artei metalului preţios şi în cunoaşterea contextelor istorice.

Un reportaj realizat de Dana Preda, duminică, 20 martie, de la ora 19:30 la TVR3. Emisiunea Reporter Sud poate fi urmărită și online pe TVRplus.ro