Despre TVR Craiova
vineri, 14 iunie 2013
Studioul TVR Craiova a fost infintat pe 16 mai 1996, insa a inceput sa emita efectiv la 1 decembrie 1998, emisia fiind destinata initial doar regiunii Oltenia.

A:PROIECTE CU CARE NE MÂNDRIM

-   Colaborarea cu TV France 3, canalul studiourilor regionale din Franţa, trece dincolo de nivelul editorial şi face posibilă aducerea la Craiova a unui car digital cu 5 camere profesionale, cu regii video, de sunet  şi de emisie, fiecare dotate cu mixere corespunzatoare.

-   TVR Craiova a fost selectată în mai multe rânduri de către  National Geographic pentru a participa la filmarea unor  obiective situate in arii naturale protejate din regiunea Olteniei.

-   Organizatorii prestigiosului  Festival Naţional „Maria Tănase“ au ales de fiecare dată  TVR Craiova pentru înregistrarea şi difuzarea în exclusivitate a  evenimentului

-   Campania umanitară “Digul inimilor” dedicată strângerii de fonduri pentru ajutorarea  sinistraţilor de la Rast, comuna grav afectată de inundaţii în aprilie 2006 , a strâns fonduri de 250.000 lei şi materiale de construcţie  în valoare de 50.000 lei.

B: PREMII

2001 Festivalului televiziunilor locale si regionale, TELE  VEST -

Premiul pentru reportaj -  Doru Ciolacu

Premiul pentru documentar  - Simona Cârlugea

Premiul special TELE VEST - emisiunea „Românii de lângă noi“, producător Traian Bărbulescu

2003 - Festivalul “Mărul de Aur” Bistriţa – Premiul pentru reportaj (Doru Ciolacu)

2004 – Premiile Societăţii Ziariştilor din România - premiul pentru emisiune de divertisment

2006 - Festivalul televiziunilor locale şi producătorilor independenţi SIMFEST Tg Mureş - Premiul pentru reportaj (Doru Ciolacu)

2011 Festivalul televiziunilor locale şi producătorilor independenţi SIMFEST Tg Mureş

Premiul special al juriului  pentru reportajul „Statuia” din cadrul emisiunii „Vedere cu olteni”, realizată de Doru Ciolacu

Marele Premiu – producţia  „O zi de şcoală”, de Dan Manolache  şi Bogdan

Cristian Drăgan

2012 Premiul Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR)  pentru emisiunea “La pas prin Oltenia”, realizată de Roxana Mihai

 

2.Lista emisiunilor TVR Craiova

JURNAL REGIONAL

Difuzare: zilnic,  ora 18.00 luni- vineri, orele 07.30 şi 13.30

Unul din programele pilon ale TVR Craiova este Jurnalul Regional, singurul program de ştiri care acoperă actualitatea din întreaga regiune a Olteniei, prin reporterii si reţeaua noastră de corespondenţi.
De la ştiri-eveniment, până la ştiri din trafic, informaţii sportive si prognoză meteo, "Jurnalul Regional" iţi aduce cea mai completă si corectă relatare a evenimentelor din Oltenia de pe parcursul unei zile.

Cea mai importanta ediţie a "Jurnalului Regional" se transmite zilnic,  în direct, de la ora 18.00, are invitaţi în studio si cuprinde o selecţie a celor mai de impact ştiri din Oltenia. Urmatoarele Jurnale, actualizate cu informaţii noi, sunt la orele 07.30 si 13.30, de luni până vineri.

Echipa de la "Jurnalul regional" este implicată în campanii de responsabilizare sociala si civica, precum aceea prin care şi-a propus să atragă atenţia asupra persoanelor vârstnice fără rude sau prieteni şi care au  nevoie de ajutor, nu neapărat financiar.

O alta campanie recent desfasurată este "SOS Patrimoniu !" prin care am dorit să tragem un semnal de alarmă asupra fenomenului de degradare a mai multor cladiri ruinate sau abandonate din patrimoniul naţional arhitectonic, să sensibilizam şi să incurajăm autorităţile şi publicul larg să vegheze şi să conserve aceste bunuri naţionale.

“BUNA DIMINEATA OLTENIA!” / “REGIONAL CAFE”
Difuzare:  luni - vineri, ora 08.00

Studioul TVR Craiova vă invită de luni până vineri la o emisiune matinală de două ore, în direct, cu informaţii din întreaga regiune sudică a ţării. Emisiunea “Bună dimineţa, Oltenia!”, tip magazin, propune telespectatorilor să rămână în faţa micului ecran între orele 8.00 si 10.00 pentru a afla cât mai multe noutaţi, ştiri, informaţii locale şi nu numai, dar invită şi la voie bună şi divertisment. Toate acestea sunt incluse în cadrul anumitor rubrici: “Calendarul zilei”, “Meteo”, “Horoscop”, “Aerobic”, “Revista presei”, “Secretul frumuseţii”, “Reţeta săptamânii” “La pas prin Oltenia” , şi rubrica “La apel”.

În fiecare zi, moderatorii emisiunii, Alina Şerban si Marian Politic, prezintă rubrica intitulată “Calendarul zilei”, în cadrul căreia sunt facute cunoscute telespectatorilor cele mai importante evenimente petrecute în acea zi atât pe plan naţional, cât şi internaţional, dar şi zile de naştere ale anumitor personalităţi din viaţa cultural-artistică românească şi nu numai, date şi evenimente istorice de o foarte mare importanţă.

Care este prognoza meteo pentru urmatoarele 24 de ore, în Craiova, dar şi în celelalte judeţe ale Olteniei, anumite avertizari meteo, toate acestea pot fi aflate in cadrul rubricii “Meteo”, asadar nu trebuie sa rataţi nici această rubrică a emisiunii matinale, care se difuzează de luni până vineri!

Ce ne prevăd astrele, la ce trebuie sa fim atenţi, dacă vom avea sau nu noroc şi cum se va anunţa ziua, care de-abia începe, pentru fiecare dintre noi, vom şti  doar urmarind rubrica “Horoscop”.

În fiecare dimineaţă vă invităm şi la miscare. Rubrica “Aerobic” vine cu exerciţii de la sala de fitness sau aerobic şi chiar vă aduce în direct miscarea chiar din Studioul TVR Craiova. Dinamism, tinereţe, prospeţime alături de preparatori, instructori, profesori sau traineri internaţionali precum Mihaela Dumitru, Adina Toana, Monica Oprita-Prica sau  Alin Păun. Toţi acestia vă invită să vă menţineti în formă prin exerciţiile aerobice, dance-aerobic, step-aerobic, fitball sau zumba pentru a putea începe ziua într-o formă cât mai bună şi a vă menţine optimismul pe tot parcursul zilei.

Principalele ştiri locale, dar şi din Oltenia sunt prezentate de moderatorii Alina Serban si Marian Politic în fiecare dimineaţă. Telespectatorii pot afla, astfel, în cadrul emisiunii matinale “Bună dimineaţa, Oltenia!” diferite evenimente, ştiri, informaţii, noutăţi din viata social-economică, dar şi cultural-artistică a Olteniei, în cadrul rubricii “Revista presei”.

Câteva sfaturi legate de frumuseţe: machiaje în tendinţele anului, trucuri pentru mentinerea unui par strălucitor, secretele unui ten vesnic tânăr, masaje de relaxare sau de tonifiere şi anticelulitice, manichiură semipermanentă şi tratamente revoluţionare antiîmbătrânire, dar şi noutaţi propuse de designeri vestimentari olteni. Acestea sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul rubricii “Secretul frumuseţii’, realizate de Simona Musuroi. Când anume o puteţi urmari? În fiecare zi de marţi.

Joia, Doru Ciolacu ne prezintă câte o reţetă delicioasă din Oltenia: tocaniţe din carne de curcan sau ciorbe din peşte preparate pe malul Dunarii, ied la cuptor cu salată de varză, drob din miel sau pacele din carne de ied sau pâine în ţăst, toate ne duc cu gândul la reţetele bunicii de la ţară şi ne îmbie să nu ratăm niciodată rubrica “Reţeta săptamânii”!

Vinerea este ziua când ne pregatim de plimbare. Asadar, Roxana Mihai ne propune reportaje de călătorie din întreaga zonă a Olteniei: mânăstiri în vârf de munte precum Arnota din judeţul Valcea, zona Gorjului, la Novaci sau călătorii de neuitat pe Transalpina, peşteri şi grote superbe, drumeţii cu rucsacul în spinare sau parţii de schi la Ranca, adevărate zone de basm din Oltenia. Unde sunt toate acestea? “La pas prin Oltenia”, o rubrică pe care nu trebuie să o rataţi!

În fiecare dimineaţă ne întalnim în cadrul rubricii “La apel” cu invitaţi reprezentativi ai zonei Olteniei şi nu numai pentru a dezbate principalele subiecte ale zilei. Nu lipsesc nici oficialităţile sau personalitaţile naţionale marcante,  prezente în Cetatea Banilor la anumite evenimente de excepţie precum: scriitorul şi criticul Dan C. Mihăilescu, dirijorul Sabin Pautza, violonistul Alexander Bălănescu, cascadorul Sobi Cseh, Ducu Bertzi şi Mihai Nenita, Geo Saizescu, Oana Pellea şi Dorel Visan.

În fiecare zi de miercuri emisiunea matinală “Bună dimineaţa, Oltenia!” este preluată şi de postul TVR 3 de la ora 7 la 8.50 când telespectatorii din întreaga ţară pot urmari în direct emisia de la Craiova, care poartă numele de “Regional Cafe”. Voia bună este dată de invitatul surpriză, interpret de muzică populară sau sportivi dansatori campioni naţionali din Oltenia, tineri solişti talentaţi sau interpreţi de exceptie la chitară precum Alexandru Munteanu - student la Conservatorul din Malaga - Spania. Nu lipsesc nici miercurea  rubricile “Calendarul zilei” sau “Pulsul presei”, la care se adaugă legatura telefonică directă pentru a afla cum se circula in judeţul respectiv în cadrul rubricii “E pur si muove” sau pentru a şti care este prognoza pentru urmatoarea perioadă în Oltenia de la colaboratul emisiunii matinale, dl. dr. Ion Marinică, meteorolog CMR Oltenia la rubrica “Meteo dependenţa”. Alături de rubricile “Turism de proximitate” şi “Minutul de frumuseţe” se regăseşte şi “Agenda evenimentelor” semnată Anca Ţoghe,  în care se prezintă principalele noutaţi culturale din zonp.

Asadar o emisiune pe care se merită s-o urmariţi de luni până vineri, în direct, între orele 8 si 10, doar la TVR Craiova!

ŢĂST  SHOW

Difuzare:duminică, ora 13.30

Gătim si facem spectacol. Asta pentru ca oltenii sunt spectaculoşi prin istetimea, umorul si inventivitatea lor, dar şi pentru că alături de noi, la fiecare emisiune este câte un lautar, un taraf  sau o ceata din cele mai vestite ale zonei.  Va propunem reţete tradiţionale  din Oltenia, căci, ne-am convins, nu este deloc adevarat mitul potrivit căruia bucătaria autentică  românescă este săracă în reţete.Chiar dacă românii au în bucataria lor influenţe turcesti, bulgăreţti, fanariote, ungureşti  sau  austriece, au ştiut să le adapteze şi să le dea savoarea locului. Noi am experimentat acest adevăr pe propriile noastre papile gustative , şi, in cei 10 ani ai emisiunii, am testat cam toate mâncărurile zonei.

Se zice că mâncarurile cu carne tocată  au ajuns la noi pe influenţa turcească,  ca sarmalele noastre traditionale sunt, de fapt, reţetă turcească.  Aşa o fi, doar că  turcii nu le preparau din carne de porc, nu foloseau ingredientele pe care le folosim noi şi nu le găteau  timp indelungat la cuptor. Deci, alt gust, alta reţetă. Românească. Mai mult,în fiecare zonă a Olteniei, sarmalele sunt gătite altfel. O reţetă găseşti la Novaci, în judeţul Gorj, sarmale la cuptor acoperite cu multă slănină de porc şi servite cu turtă de mălai şi tuică de prună şi altă reţetă este în sudul Olteniei, în Dolj şi Olt, fostul judeţ Romanaţi, unde găsim sarmale-ciorbă, servite cu azimă în ţăst şi asortate cu zaibăr.

Mielul fript la protap se spune că vine tot de la turci, de la kebap-ul otoman. Însă nu are nici o legătură cu mielul gătit  de catre rudarii din Oltenia, la sărbătoarea lor, Gurbanul. Aici, baiţul cu care se unge mielul este facut simplu din apă şi sare, să nu schimbe gustul cărnii.

Dintre toate, găteala original oltenească, este însă, saramura de pui. Şi aici două variante: boierească, când  carnea este friptă în ulei, şi cealaltă ţărăneasca, în care puiul este fript pe jar.

La gătelurile din peşte, în Oltenia, găsim cele mai multe variante la ciorbe şi saramuri. De la ciorba de peşte cu zeamă de varză şi iuţică la Maceşul de Jos în Dolj, la cea de somn, dreasă cu ou şi smântână, în Mehedinţi.

Căutăm să promovam tradiţionalul şi în felul de a prepara bucatele, căci gătim la vatră, la ţăst, pe  pirostriile cu legume luate din grădină, cu vinul  din butoi, proaspat scos din pivniţă.

Lautarii pigmentează lucru în jurul focului, sporesc bucuria pentru gătit a participanţilor şi prevestesc petrecerea de la finalul gătelurilor. Sunt piese muzicale care se pot asorta în funcţie de preparate. La un tocan de oaie  sau la găteală vânătorească merge foarte bine o baladă haiducească. Orice găteală este însoţită de poveşti, de întâmplări ale protagoniştilor: de la nunţi şi botezuri, agricultură, pescuit, vânătoare, oierit, etc.

Ţăst-show este o emisiune despre bucuria de a găti, despre tot ce se întimplă în jurul preparării unui prânz la ţara, la care participă toata familia, zorul si grija ca totul să iasă aşa cum trebuie.  Telespectatorul de la oraş simte nostalgia copilariei la amintirea pâinii în ţăst sau a ciorbelor făcute de bunica în oala de pământ, pripite lângă foc.

LA PAS PRIN OLTENIA

Difuzare: sâmbătă, ora 13.30

Oltenia este un loc de vis cu peisaje deosebite şi oameni minunaţi. Fiecare pas pe care îl faci îti dezvăluie o imagine nouă, un loc pe care nu l-ai fi descoperit dacă nu ai fi avut acea dorintă de cunoaştere. Aşa a început povestea noastră. Ne doream să demonstrăm că şi Oltenia are o frumuseţe aparte şi o multime de locuri deosebite, doar că nu sunt promovate. Datorită oamenilor care locuiesc în această zonă am ajuns să cunoaştem cu adevărat acest colţ de rai. Sunt cuvinte mari, dar prea mici pentru o regiune atât de minunată cum este Oltenia. Am încercat, în toţi aceşti ani, să urcăm pe munţi unde nu mai fusesem, să descoperim locuri ”celebre” sau mai puţin cunoscute, mai aproape sau mai departe de Craiova.

Astfel că picioarele şi inima ne-au purtat de-a lungul celor 5 ani de cand realizam emisiunea prin toate colturile Olteniei: la Târgu Jiu unde am admirat faimoasele sculpturi ale lui Constantin Brancuşi; la Hobiţa – un sat oltenesc cunoscut în întreaga lume datorită marelui artist care a schimbat istoria artei; la Drobeta Turnu Severin, considerat un centru turistic datorită numeroaselor sale obiective social - istorice şi culturale; la Orşova - punctul de pornire al călătoriilor cu barca pe Dunăre spre zona Cazane; la Eşelniţa şi Dubova – o zonă în care natura te impresioneaza de-a dreptul, iar la fiecare pas frumuseţea copleşitoare a zonei te face să devii prizonier pentru cel puţin o zi; pe Defileul Jiului – râul care a intrat în circuitele de rafting, dar care este atât de cunoscut şi datorită Mănăstirii Lainici - unul dintre cele mai importante obiective religioase şi turistice din judeţul Gorj. Există locuri pe care Dumnezeu le-a creat anume pentru bucuria vederii şi a sufletului. Unul dintre acestea este Ponoare. O salbă de frumuseţi te întâmpină la tot pasul, dacă alegi să-ţi petreci sfârşitul de săptămână aici: peştera Bulba, lapiezurile din Dealul Peşterii cu Câmpul Cleopatrei şi Afroditei, cele două Zatoane şi Podul Lui Dumnezeu, o rezervaţie carstică de valoare inestimabilă, completată în mod fericit de Cheile Băluţei şi pădurea de liliac. Peşterile au reprezentat dintotdeauna obiective turistice extrem de captivante şi interesante. Calcaroase sau de gheaţă, aceste cavităţi descoperă o lume nouă a subteranului, străjuită de stalactite şi stalagmite. Printre acestea se numără şi peşterile Muierii şi Polovragi din judeţul Gorj; Costeşti – o comună care beneficiaza de numeroase monumente istorice şi de un cadru natural deosebit.

România are multe locuri de o rară frumuseţe şi unicitate recunoscute la nivel mondial, dar şi mai multe aşteaptă încă să fie cunoscute chiar de către români. Un astfel de loc este şi Muzeul Trovanţilor; un alt muzeu pe care neapărat trebuie să îl includeţi în lista obiectivelor de vizitat dacă ajungeţi în judeţul Arges este Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti. De-a lungul anilor, sfintele mănăstiri au înfruntat cu stoicism vitregiile vremurilor şi au reusit să păstreze imaginea  sacrului, creând o punte de legatura între om şi Dumnezeu. Neamul nostru românesc atât de greu încercat, a supravieţuit şi datorită acestor sfinte lăcaşuri: Dealu Mare şi Sfânta Treime, Polovragi, Tismana, Corbii de Piatra, Nămăieşti, Cetăţuia Negru Vodă, Curtea de Argeş, Negru Vodă, Govora, Stânişoara, Cozia, Bistriţa, Arnota, Hurezi, Turnu, Ostrov, Mănăstirea dintr-un lemn, Schitul Cornet, etc.

Am vazut si am filmat pentru telespectatori atatea locuri din Oltenia, dar  mai avem inca o mulţime de trasee pe care vrem să le descoperim. Îmi aduc aminte, cu drag, de fiecare loc pe care l-am văzut şi cu greu aş putea să spun care a fost mai frumos. Ar fi păcat să nu mergi, măcar o dată în viată, pe Piatra Craiului, Oslea sau Buila Vânturariţa. Rămâi cu adevărat surprins. Nici o zi nu seamănă cu alta, iar apusurile au un farmec al lor. Fiecare turist care ajunge în Oltenia se va imbogăţi sufleteşte, va rămâne impresionat de peisajul montan si va avea cele mai reuşite fotografii. Cu rucsacul în spate, Roxana Mihai vă invită, în fiecare sâmbătă, să descoperiti minunatele cărări ale Olteniei.

CAP DE AFIŞ

Iubitorii de teatru, muzică, operă şi operetă sunt invitaţi, în fiecare marţi, să se aşeze confortabil în fotoliile lor de acasă pentru că, de la ora 18:00, începe "Cap de Afiş". Emisiunea care vă prezintă spectacole, concerte sau festivaluri. Toate aceste evenimente au fost "cap de afiş" în regiunea Olteniei.

Anul acesta telespectatorii l-au putut urmări pe actorul Emil Boroghină pe scena Teatrului Naţional “Marin Sorescu ” din Craiova recitându din Shakespeare sub motto-ul: Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori.

Am transmis pentru telespectatorii TVR 3 concerte ale unei instituţii de prestigiu în peisajul muzical românesc, Filarmonica “Oltenia” din Craiova, care a avut pe scena sa invitati de marca. Celebrul violonistul Alexander Balanescu a fost invitat să concerteze pentru prima oară în februarie 2013, prilej cu care a susţinut un recital solistic de excepţie ce s-a bucurat de un real succes de public. Melomanii, dar si telespectaorii au putut asculta Partita nr. 3 în Mi major, BWV 1006, de Johann Sebastian Bach, dar şi „Winter Variations” şi „Studies for Miriam” compoziţii proprii ale violonistului Alexander Balanescu.


Distins în toamna anului 2012 cu Titlul de “Cetăţean de Onoare” al Municipiului Craiova, Liviu Prunaru deţine actualmente statutul de concertmaestru al reputatei Orchestre Regale Concertgebouw din Amsterdam şi, începând cu 1 martie 2013, pe cel de solist concertist al Filarmonicii “Oltenia”. În luna aprilie, violonistul a susţinut, la Craiova, un recital extraordinar împreună cu pianistul Mihai Ungureanu, recital inregistrat si de TVR Craiova. Liviu Prunaru a cântat pe valoroasa vioară istorică Stradivarius “Pachoud”, datată 1694. O adevarata lectie de muzică ce a avut în program: Johan Svendsen, Edvard Grieg, Johannes Brahms, Cesar Franck şi Jeno Hubay.

Ziua Internaţională a Romilor a fost serbată, în Bănie, printr-un spectacol extraordinar susţinut de mai mulţi artişti pe scena Filarmonicii Oltenia. Printre invitaţi s-au numărat tenorul Costel Busuioc şi soprana Georgeta Grigore. Le-a fost alături corul şi orchestra Filarmonicii “Oltenia”.  Costel Busuioc şi Georgeta Grigore au interpretat Imnul de stat al României, Imnul internaţional al romilor, “Gelem-gelem”, Ave Maria, Granada, Corul Ţiganilor din Trubadurul, Manja din opereta Contesa Mariţa, O sole mio, etc. sub bagheta dirijorului Alexandru Iosub.

Pe scena Teatrului Liric “Elena Teodorini” din Craiova au avut loc mai multe premiere. Printre acestea se numără şi comedia muzicală "Bună seara, domnule Wilde!" după piesa de teatru "Ce înseamna sa fii Onest", de Oscar Wilde. Craiovenii, dar şi telespectatorii emisiunii “Cap de afiş” s-au putut bucura de un spectacol de comedie ce recreează o lume a valorilor tinereţii, candorii, prieteniei, loialităţii şi iubirii în conflict declarat cu falsul, interesul pecuniar şi convenţionalismul social de sorginte burgheză, izvor nesecat al comicului englezesc. Din distribuţie au făcut parte: Laurenţiu Nicu, Cosmin Vasilescu, Edith Mag, Anca Ţecu, Dragoş Dragomirescu, Lelia Vais, Dan Cornescu, Eva Ştefănescu şi Dragoş Dragomirescu.

Acestea sunt doar cateva din spectacolele eveniment care au au avut loc in Craiova si pe care le-am preluat pentru telespectatorii TVR Craiova si TVR 3.Tocmai de aceea vă invităm să  nu rataţi emisiunea “CAP DE AFIŞ” si sa fiti pe receptie in fiecare marţi seara pe TVR 3 si in fiecare sambata seara pe TVR Craiova.

3.Lista vedetelor şi prezentarea lor

ALINA ŞERBAN este absolventă a Universităţii din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi a unui master la aceeaşi facultate. Din martie 2007, Alina moderează  emisiunea matinală de la TVR Craiova (de luni până vineri), iar la TVR 3 miercurea. Din 2009 este şi rezentatoarea “Caravana TVR 3” şi  “Alo, Romania !” pentru TVR Craiova şi TVR 3.

Despre  ea Alina povesteşte: „Mi-am dorit de mică să lucrez în televiziune şi cu puţin noroc şi multă perseverenţă am ajuns să fac ce-mi place. Sunt dependentă de citit, beletristică în special, iar în viaţa personală un loc foarte important este ocupat de surioara mea Lavinia, care suferă de autism şi spre care se îndreaptă multe dintre gândurile şi sentimentele mele."

MARIAN POLITIC este actor al Teatrului Naţional din Craiova şi prezintă matinalul, alături de Alina, din anul 2009.

DORU CIOLACU lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani.

A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.

Genul  jurnalistic preferat al prezentatorului TVR Craiova este reportajul: „Îmi plac reportajele surprinse în teren şi nu cele cosmetizate", mărturiseşte Doru despre munca lui.

ROXANA MIHAI colaborează cu Televiziunea Română încă de la vârsta de 18 ani. Născută în 1981 în Haţeg, jud. Hunedoara, a cochetat cu modellingul timp de 2 ani în cadrul agenţiei Danei Săvuică, însă dorinţa de a descoperi lumea televiziunii a determinat-o să răspundă afirmativ la propunerea de a lucra în cadrul Studioului Teritorial TVR Craiova.

În anul 2005, Televiziunea Română şi Fundaţia Thomson organizau la Sinaia cursul „Producţia ştirilor de televiziune”. Atunci a cunoscut-o pe regretata Vanda Condurache, marea doamnă a jurnalismului românesc. De la ea a invăţat cum să construiască o ştire de televiziune şi cum să-i “asculte” pe cei intervievaţi.

Este licenţiată a Facultăţii de Filologie, specializarea română -  italiană, din cadrul Universităţii din Craiova.

Cel mai important proiect este emisiunea de călătorie „La pas, prin Oltenia", difuzată atât la TVR Craiova, cât şi la TVR 3. În anul 2012, Asociaţia Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România i-a acordat premiul „Călător prin ţara mea”, pentru reportajele emisiunii difuzate pe parcursul anului 2011.

TIBERIUS MUŞUROI

S-a născut la 11 februarie 1981 la Craiova şi este licenţiat  al Facultăţii de Drept “Nicolae Titulescu” din cadrul Universităţii din Craiova. Din 2001 lucrează în echipa Redacţiei Ştiri  şi a trecut, în toată această perioadă, prin toate etapele activităţii de jurnalist: reporter teren, voice-over, prezentator de ştiri, realizator de emisiuni şi moderator.

Este şi unul dintre prezentatorii “Jurnalului Regional” , asigurând şi intervenţii live in Jurnalele TVR 1 şi TVR 2. Tiberius este căsătorit, are o fetiţă, este pasionat de istorie, în mod special de istoria Bizanţului, lectură şi călătorii în zonele de  importanţă istorică. I-ar plăcea să facă parte dintr-o organizaţie ne-guvernamentală care militează pentru ajutorarea oamenilor nevoiaşi.

Pe lângă activităţile zilnice de reporter, redactor, voice-over, Tiberius moderează şi realizează săptămânal emisiunile “Retrospectiva săptămânii” şi “Spaţiul deciziilor”.