Despre centrele de excelență în educație la Regionalia
sâmbătă, 19 octombrie 2013
Soluțiile privind stimularea performanței școlare și efectele benefice ale înființării centrelor județene de excelență au fost pe larg discutate în emisiunea Regionalia, din 17 octombrie, la TVR Craiova.
Regionalia
Alte legături
DANA PREDA REGIONALIA

În județul Vâlcea se fac pregătirile pentru demararea ediției a doua a Olimpiadei la limba română pentru elevii din mediul rural.

Isabella Ioniță, inspector de limba română și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, a declarat în emisiunea Regionalia din 17 octombrie, că aceasta chiar este o soluție pentru susținerea performanței elevilor din școlile rurale.

În Dolj multe localități înregistrează o tendință accentuată de îmbătrânire și chiar de scădere a numărului de locuitori.

Un exemplu în acest sens este comuna Gogoșu din Dolj, unde deja 20 de case sunt părăsite și nu se știe dacă mai au proprietari.

Mihăiță Stoica, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj și fost director al Școlii Gogoșu în perioada 2006 - 2010, a propus în emisiunea Regionalia din 17 octombrie o soluție inedită pentru rezolvarea acestei probleme demografice.

La ora actuală în învățământul preuniversitar românesc se încurajează performanța prin înființarea de grupe și centre de excelență. În Dolj și Vâlcea nu s-au înființat propriu-zis astfel de instituții, dar se fac demersuri în acest sens. În schimb în Olt încă din 2012 funcționează un Centru Județean de Excelență, iar rezultatele se văd.