loader
Foto

"Cult@art", duminică la TVR Craiova | VIDEO

Mirela Giodea v-a invitat duminică,  29 octombrie, la TVR Craiova, la o nouă ediție "Cult@art".

 

Mirela Giodea
Cult@rt
.

Eveniment. Există un public extrem de numeros, cel din mediul rural, pentru care oferta culturală este una aproape inexistentă. La acest public s-a gândit un actor de succes, un nume cunoscut al filmului românesc. Vorbim despre Cuzin Toma, protagonist al unui destin ca-n filme, care și-a dorit să se întoarcă spre comunitatea de unde a plecat, realizând un eveniment unic în România.

Ajuns la cea de-a doua ediție, proiectul, desfășurat în localitatea Peștișani, județul Gorj, a devenit deja cel mai mare festival de artă din mediul rural. Filme românești și moldovenești, spectacole de teatru, concerte live și ateliere de creație s-au regăsit în programul festivalului. Selecția de filme, realizată de criticul de film Irina-Margareta Nistor, a adus producții românești precum Ramon, Ghinionistul, Nunta mută și Boss, dar și cel mai de succes film moldovenesc, Carbon, care a avut premiera la TIFF 2023.
.
Ateliere și galerii. O clădire de patrimoniu, dată uitării în ultimii ani, este recuperată grație unui proiect cultural. Asociația Culturală „Dumitru Georgescu-Kiriac” și Comunitatea Evreilor Pitești și-au propus să readucă la viață Sinagoga din Pitești, ca spațiu cultural alternativ unde să aibă loc expoziții, concerte sau spectacole de teatru. Un important eveniment organizat aici este expoziția de artă contemporană “Armonii” a artiștilor plastici din Râmnicu Vâlcea și Pitești.
.
Carte frumoasă, cinste cui te-a scris! Omul dialogal Mihai Șora se dezvăluie cititorului, prin ochii lui Leonid Dragomir, ca o personalitate vibrantă, copleșitoare, care acaparează totul în preajma sa.
.
Abordarea filosofică a lui Șora este expusă de autor printr-o prezentare onestă a problematicii principalelor sale cărți, conducând cititorul dintr-o etapă în alta a mizelor filozofului, fidel reprezentate cronologic.

 

 

21:00 Cântec și poveste
22:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)
( reluare) (Reluare)
 
Despre viața de antreprenor în România

Despre viața de antreprenor în România

publicat: marţi, 05 decembrie 2023

Ionuț și Florentina sunt doi dintre românii care au investit în România. Ce au visat și cum este, de fapt, viața de antreprenor în România, ne-au ...

„Toți Împreună”, la TVR Craiova | VIDEO

„Toți Împreună”, la TVR Craiova | VIDEO

publicat: luni, 04 decembrie 2023

În ediția de duminică, 3 decembrie, a emisiunii „Toți Împreună” v-am prezentat o “Românie de poveste”, care cuprinde poveștile de viață a două ...

La mulţi ani, TVR Internaţional, TVR CRAIOVA, TVR MOLDOVA şi TVR CULTURAL!

Televiziunea Română a serbat în ziua de 1 Decembrie patru dintre posturile sale: 28 de ani de TVR Internaţional, 25 de ani de TVR CRAIOVA, 10 ...