"Cu cărțile pe față" despre harta Americii parcursă în opere poetice
vineri, 21 octombrie 2016
Marți, 25 octombrie, de la ora 16:00 la TVR 3 discutăm cu Andrei Codrescu  și  Carmen Firan, doi scriitori români stabiliți în Statele Unite ale Americii.
Cu cartile pe fata - TVR Craiova

Despre harta Americii parcursă în opere poetice, despre emigrație,despre scris și depre limba în care capătă haină viziunile artistce, despre spiritual dada și despre traduceri, într-o discuție pasioanata cu doi scriitori trăitori în Statele Unite ale Americii, doi oameni cu destine ce se distanțează, dar se și apropie, cu viziuni comune dar și experiențe total diferite.

Este vorba despre Andrei Codrescu,unul dintre cei mai importanți scriitori americani contemporani,un scriitor american născut însă în România, poet, romancier, autor de reportaje, eseuri,memorialistică, profesor de literatură la  universități ameicane, comentator al unuia dintre cele mai populare posturi de radio americane, pe scurt un autor care și-a câștigat notorietatea într-o cultură exigentă și selectivă, un autor pe care și cultura română îl recuperează în ultima perioadă.

Alături de el, Carmen Firan, scriitor,autor de poezie, proză, teatru, scenarii de film, publicate atât în România cât și în SUA.