loader
Foto

"Cu cărțile pe față" despre harta Americii parcursă în opere poetice

Marți, 25 octombrie, de la ora 16:00 la TVR 3 discutăm cu Andrei Codrescu  și  Carmen Firan, doi scriitori români stabiliți în Statele Unite ale Americii.

 

Mirela Giodea
Cu cărțile pe față

Despre harta Americii parcursă în opere poetice, despre emigrație,despre scris și depre limba în care capătă haină viziunile artistce, despre spiritual dada și despre traduceri, într-o discuție pasioanata cu doi scriitori trăitori în Statele Unite ale Americii, doi oameni cu destine ce se distanțează, dar se și apropie, cu viziuni comune dar și experiențe total diferite.

Este vorba despre Andrei Codrescu,unul dintre cei mai importanți scriitori americani contemporani,un scriitor american născut însă în România, poet, romancier, autor de reportaje, eseuri,memorialistică, profesor de literatură la  universități ameicane, comentator al unuia dintre cele mai populare posturi de radio americane, pe scurt un autor care și-a câștigat notorietatea într-o cultură exigentă și selectivă, un autor pe care și cultura română îl recuperează în ultima perioadă.

Alături de el, Carmen Firan, scriitor,autor de poezie, proză, teatru, scenarii de film, publicate atât în România cât și în SUA.

4:30 Cap de afiș

(reluare)

5:30 România în bucate

(reluare)
 
Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Meşteri populari din tot judeţul Vâlcea au participat la târgul de produse tradiționale din Râmnicu Vâlcea. Artizanii au reprezentat toate ...

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Peste 70 de concerte și evenimente se vor desfășura în Shakespeare Village în cele 11 zile de festival.

"Ziua culturii africane", la UMF Craiova | VIDEO

publicat: marţi, 21 mai 2024

Mediciniştii craioveni au gustat din bucate africane, au ascultat muzică și au dansat alături de studenţi din Maroc, Algeria, Uganda, Kenya sau ...

 

#tvrcraiova