loader
Foto

Cu cărțile pe față: Statutul artiștilor vizuali români

În ediția de marți, 23 ianuarie, de la ora  19:00, la TVR Craiova, am vorbit despre artiștii vizuali profesioniști români și statutul lor astăzi, despre o instituție, Uniunea Artiștilor Plastici din România, care devine din ce în ce mai vizibilă pe scena culturală românească, despre evenimente dar și despre dificultăți și provocări.

 

Mirela Giodea
Cu cărțile pe față

Bilanțul anului 2023 include două evenimente reluate în urmă cu 6 ani, Gala premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, desfășurată anul acesta la Timișoara, în cadrul Capitalei Culturale Europene, și Salonul Național de Artă Contemporană, desfășurat în mai multe spații la București, dar și o serie de alte manifestări realizate cu sprijinul autorităților locale din diverse orașe.

Despre toate acestea, dar și despre achiziții publice sau private, despre tabere/simpozioane de creație cu exemple pozitive, dar și negative, despre prevederi legislative care vor duce la diminuarea sprijinului privat prin sponsorizări, Mirela Giodea și invitatul său au discutat în cadrul emisiunii, realizând o radiografie a fenomenului actual al artelor vizuale din România.

Invitat: Gheorghe Dican, vicepreședinte Uniunea Artiștilor Plastici din România.

(w882)

Emisiunea va fi difuzată și la TVR 3, miercuri, 31 ianuarie, de la ora 13.05.

***

Realizator și moderator: Mirela Giodea

3:30 Tableta de sănătate

(reluare)

4:30 Cap de afiș

(reluare)
 
Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Meşteri populari din tot judeţul Vâlcea au participat la târgul de produse tradiționale din Râmnicu Vâlcea. Artizanii au reprezentat toate ...

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Peste 70 de concerte și evenimente se vor desfășura în Shakespeare Village în cele 11 zile de festival.

"Ziua culturii africane", la UMF Craiova | VIDEO

publicat: marţi, 21 mai 2024

Mediciniştii craioveni au gustat din bucate africane, au ascultat muzică și au dansat alături de studenţi din Maroc, Algeria, Uganda, Kenya sau ...

 

#tvrcraiova