loader
Foto

"Cu cărțile pe față": Gândirea și proiectarea spațiilor publice sau private | VIDEO

Premiera emisiunii „Cu cărțile pe față” la TVR Craiova, programată pentru marți, 1 octombrie, de la ora 19:00, ne-a încântat cu o discuție captivantă și informativă despre peisagistică.

 

Realizată și moderată de Mirela Giodea, această ediție l-a avut ca invitat pe Nicolas Triboi, un arhitect peisagist deosebit, președinte al Asociației Peisagiștilor din România, cu o carieră remarcabilă în domeniu.
.

.
Discuția s-a axat pe rolul esențial pe care peisagistica ilustrează în gândirea și proiectarea atât a spațiilor publice, cât și a celor private. Importanța integrării elementelor de peisaj în arhitectură și istoria unui loc este vitală pentru crearea unor medii durabile și armonioase. Triboi, cu rădăcini românești și o bogată experiență profesională în România, va împărtăși din proiectele sale, oferind o perspectivă unică asupra interconexiunii dintre patrimoniul natural și urban.

(w882)Emisiunea a explorat conceptele teoretice ale peisagisticii, dar a abordat și provocările contemporane din acest domeniu. Mirela Giodea și Nicolas Triboi au discutat despre strategii inovatoare pentru a revitaliza și susține peisajul românesc, evidențiind astfel importanța acestei profesii în dezvoltarea durabilă a comunităților.

Astfel, „Cu cărțile pe față” nu este doar un simplu dialog, ci o invitație de a reflecta asupra modului în care mediul înconjurător influențează calitatea vieții noastre și cum fiecare proiect peisagistic poate contribui la conservarea patrimoniului și identității culturale.

7:00 Serial românesc (R)

: ”Mușatinii” - ep.1 (reluare) (Reluare)

8:00 Telejurnal TVR Craiova (R)

( reluare ) (Reluare)
 

În ultimele trei decenii, România a fost martoră la fluctuații semnificative în disponibilitatea apei, iar această situație a generat un dublu ...

Infinitul brâncușian, sculptat în marmură | VIDEO

Infinitul brâncușian, sculptat în marmură | VIDEO

publicat: miercuri, 02 octombrie 2024

A XI-a ediție a Simpozionului Internațional „Drumuri brâncușiene” a adus în prim-plan tema „Infinitul brâncușian”, un concept profund inspirat de ...

Premiera emisiunii „Cu cărțile pe față” la TVR Craiova, programată pentru marți, 1 octombrie, de la ora 19:00, ne-a încântat cu o discuție ...

 

#tvrcraiova