loader
Foto

Galerie foto

"Cu cărțile pe față" despre Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc

Vineri, 13 octombri,e de la ora 10:00, la TVR 3 și sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, discutăm cu Nicolae Panea și Lucian Dindirică

 

Mirela Giodea
Cu cărțile pe față

Un fenomen de amploare în perioada comunistă, încă insuficient inventariat/cunoscut și studiat este exilul cultural/literar românesc.

La Craiova au fost făcuți primii pași pentru înființarea unei instituții unice în România, Muzeului cărții și exilului românesc, pe baza donațiilor unor colecții ce au aparținut unor importante personalități ale exilului, precum Basarab Nicolescu, Mircea Eliade, Vintilă Horia, Leonid Mămăliga, Cicerone Poghirc s.a.

Invitați:

  • Nicolae Panea – prorector Universitatea din Craiova,
  • Lucian Dindirică –director Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”

12:00 România în bucate

(reluare)

12:30 Sărbătoare la zi mare

(reluare)
 
Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

 

#tvrcraiova