loader
Foto

"Cu cărțile pe față": Cătălin Ghiță | VIDEO

Vorbim în această ediție despre o carte provocatoare si îndrăzneață, mai precis, volumul intitulat "O scurtă istorie ironică a literaturii române, semnat de Cătălin Ghiță.

 

Mirela Giodea
Cu cărțile pe față

Cartea este o istorie a literaturii române scrisă în cheie ludic-minoră, dupa cum spune autorul, și numără puțin peste 300 de pagini, în format mic.

Este o carte care propune o demitizare puternică a literaturii române și a felului în care școala și tradiția ne-au învățat să ne raportăm la aceasta, o pledoarie împotriva supralicitării valorilor sale.

Cătălin Ghiță este profesor universitar doctor al Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, membru al școlii doctorale Al. Piru, unde conduce doctorate în domeniul literaturii comparate și al studiilor culturale..

2:00 Lada de zestre

(reluare)

3:30 Tableta de sănătate

(reluare)
 
Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Meşteri populari din tot judeţul Vâlcea au participat la târgul de produse tradiționale din Râmnicu Vâlcea. Artizanii au reprezentat toate ...

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Peste 70 de concerte și evenimente se vor desfășura în Shakespeare Village în cele 11 zile de festival.

"Ziua culturii africane", la UMF Craiova | VIDEO

publicat: marţi, 21 mai 2024

Mediciniştii craioveni au gustat din bucate africane, au ascultat muzică și au dansat alături de studenţi din Maroc, Algeria, Uganda, Kenya sau ...

 

#tvrcraiova