loader
Foto

"Cu cărțile pe față": Cătălin Ghiță | VIDEO

Vorbim în această ediție despre o carte provocatoare si îndrăzneață, mai precis, volumul intitulat "O scurtă istorie ironică a literaturii române, semnat de Cătălin Ghiță.

 

Mirela Giodea
Cu cărțile pe față

Cartea este o istorie a literaturii române scrisă în cheie ludic-minoră, dupa cum spune autorul, și numără puțin peste 300 de pagini, în format mic.

Este o carte care propune o demitizare puternică a literaturii române și a felului în care școala și tradiția ne-au învățat să ne raportăm la aceasta, o pledoarie împotriva supralicitării valorilor sale.

Cătălin Ghiță este profesor universitar doctor al Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, membru al școlii doctorale Al. Piru, unde conduce doctorate în domeniul literaturii comparate și al studiilor culturale..

0:00 Sport maxim (R)

( reluare) (Reluare)

1:00 Cântec și poveste

(reluare)
 
Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

 

#tvrcraiova