loader
Foto

"Cu cărțile pe față": Cătălin Ghiță | VIDEO

Vorbim în această ediție despre o carte provocatoare si îndrăzneață, mai precis, volumul intitulat "O scurtă istorie ironică a literaturii române, semnat de Cătălin Ghiță.

 

Mirela Giodea
Cu cărțile pe față

Cartea este o istorie a literaturii române scrisă în cheie ludic-minoră, dupa cum spune autorul, și numără puțin peste 300 de pagini, în format mic.

Este o carte care propune o demitizare puternică a literaturii române și a felului în care școala și tradiția ne-au învățat să ne raportăm la aceasta, o pledoarie împotriva supralicitării valorilor sale.

Cătălin Ghiță este profesor universitar doctor al Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, membru al școlii doctorale Al. Piru, unde conduce doctorate în domeniul literaturii comparate și al studiilor culturale..

7:00 Satul meu

- simulcast TVR 3

8:00 Spirit și credință

(reluare)
 
Gestionarea emoțiilor în perioada examenelor | VIDEO

Joi, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a așteptat cu o nouă ediție a emisiunii "Vară pentru voi"!

Operele lui Brâncuși, în Patrimoniul UNESCO | VIDEO

Duminică, 28 iulie, de la ora 19:00, pe TVR Craiova și TVR3, vă invităm să urmăriți o transmisiune directă din Târgu Jiu. Mai multe trupe de ...

"Educație 9", la TVR Craiova | VIDEO

publicat: marţi, 23 iulie 2024

În fiecare luni, de la ora 13:00, emisiunea Educație 9, de la TVR Craiova.

 

#tvrcraiova