Concert de flamenco la "Cap de afiș"
luni, 19 mai 2014
Luni, 19 mai de la ora 18:00, la TVR3, a fost difuzat concertul de flamenco susținut de artista Pilar Diaz Romero din Barcelona , în compania chitariştilor Tiberiu Gogoanţă şi Alexandru Munteanu.
Cap de afis - TVR Craiova
Cap de afis - TVR Craiova
Cap de afis - TVR Craiova
Cap de afis - TVR Craiova

Ediţia din 19 mai este disponibilă online pe TVR+

La această ediţie a emisiunii Cap de afiş vă invităm la  un concert de flamenco susţinut de artista spaniolă Pilar Diaz Romero din Barcelona, în compania chitariştilor Tiberiu Gogoanţă şi Alexandru Munteanu.

Pilar Diaz Romero s-a născut în 1977, la Barcelona, într-o familie de artişti flamenco, din sânul căreia se desprind figura străbunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut în numeroase tablao din Sevilla, şi cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rând, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya în Barcelona. A început să cânte încă din copilărie, ajungând în scurt timp să evolueze în tablao, la Madrid şi Barcelona. A colaborat cu chitarişti consacraţi, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Împreună cu compania “Increpacion Danza”, a susţinut concerte în Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum şi pe multe scene din Spania.

Trupa „Alma Andaluza“ ne oferă, astfel, o întâlnire cu universul vibrant al muzicii şi al dansului flamenco.