Centrele de vaccinare sunt luate cu asalt | VIDEO
joi, 30 septembrie 2021
A început vaccinarea cu doza a treia şi în Vâlcea.
VALCEA

În centrele de imunizare din judeţ se prezintă însă foarte multe persoane care abia acum fac prima doză de vaccin anti-COVID.

Unii dintre vâlceni se tem că nu vor mai avea acces liber în magazine, aşa că au hotărât să se imunizeze.

Personalul care deserveşte centrul de vaccinare din localitate spune că nu a mai avut atât de multe solicitări din luna mai a acestui an. La nici doi kilometri distanţă de centrul de vaccinare, tot în comuna Mihăeşti, medicii duc o luptă cruntă pentru a salva viaţa bolnavilor de coronavirus. Spitalul TBC din Mihăeşti a fost transformat în spital suport COVID în 2020 şi dispune de câteva zeci de paturi pentru pacienţii cu SARS-COV-2. Cu excepţia unuia, toate locurile erau ocupate marţi dimineaţa.

La Mihăeşti sunt trataţi nu doar bolnavii de COVID din Vâlcea, ci şi cei din Argeş sau Ilfov, pentru care nu s-au mai găsit paturi libere. 99% dintre cei care sunt trataţi în acest moment în acest spital sunt nevaccinaţi.

Paul are 45 de ani şi se declară un pacient norocos. Se întoarce acasă după o lună de spitalizare la Mihăeşti. A fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV 2 după ce a acuzat probleme respiratorii. Vâlceanul spune acum că va merge sa se vaccineze, chiar dacă a trecut prin boală. În comuna Mihăeşti, se înregistrează în prezent o incidenţă de 3,32 cazuride coronavirus la o mie de locuitori.

Alte 11 localităţi din Vâlcea sunt în scenariul roşu în acest moment, cea mai mare rată de infectare- de 7,84 cazuri la o mie de locuitori, fiind în oraşul Horezu.