loader
Foto

Casa Craioveştilor la "Memoria locului"

Duminică, 02 februarie, de la ora 19:30 pe TVR 3 urmăriți povestea reședințe a boierilor Craiovești

 

Memoria locului

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Centrul Craiovei s-a format la sfârşitul secolului al XV-lea în jurul reşedinţei familiei boierilor Craioveşti, ramură a Basarabilor.

Casa Craioveştilor a fost sediul “Băniei” cel puţin până în 1535, adică până în anul în care s-au stins pe ramura bărbătească Banii Craioveşti. Propietatea de atunci a fost primul spaţiu public al Craiovei care şi-a păstrat funcţiunea pâna astăzi.

Tot în această ediţie a emisiunii aflăm şi povestea  "Culei Izvoranu-Geblescu", construită în secolul al XVIII-lea de vechea si înstărita  familie a boierilor Izvoreni, care atestă o bogată istorie medievală în zona Brabovei .

12:30 Sărbătoare la zi mare

(reluare)

14:00 Caravana TVR 3

(reluare )
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, am urmărit o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova