loader
Foto

Cap de afiş: IN MEMORIAM Valentin Nicolau

Joi, 15 ianuarie, de la ora 20:30, vă propunem o ediție specială a emisiunii "Cap de afiș" dedicată cunoscutului scriitor şi om de televiziune Valentin Nicolau, decedat marți, 13 ianarie 2015, la vârsta de 54 de ani.

 

Cap de Afiş

La această ediție a emisiunii Cap de afiș vă propunem un spectacol al naționalului craiovean din seria spectacolelor lectură "Autorii sunt în sală'.

Acest proiect este destinat prezentării în premieră pe țară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani. Dramaturgul piesei „Păstrează copia și nu uita originalul” este Valentin Nicolau. Din distribuție fac parte regizorul Mircea Cornișteanu și Claudiu Bleonț.

-----------------------------

Valentin Nicolau, proprietarul editurii Nemira, fost şef al Televiziunii Române, scriitor şi dramaturg, a decedat marţi, la vârsta de 54 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Valentin Nicolau s-a născut pe 22 iunie 1960, la Bucureşti. A urmat cursurile liceului „Spiru Haret” şi apoi s-a înscris la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii Bucureşti, pregătindu-se pentru o meserie în care „ai mult timp liber şi nu ai şefi“.

Valentin Nicolau a publicat 15 volume de teatru, poezie şi literatură pentru copii. În anul 2010, a devenit profesor asociat la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, iar din noiembrie 2012, a devenit profesor asociat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale" din Bucureşti.

„Nu-mi recitesc piesele“, declara Valentin Nicolau. „Ar fi ca şi cum m-aş întoarce la o veche poveste de iubire, am trăit-o cândva, a fost minunată sau chinuitoare, dar nu vreau să mai văd chipul femeii. Poate astăzi nici nu aş mai recunoaşte-o. Prefer să mă îndrăgostesc din nou, de altă femeie, să trăiesc o nouă poveste“. (Sursa: valentinnicolau.ro).

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ !

1:00 Cântec și poveste

(reluare)

2:00 Lada de zestre

(reluare)
 

Specialiștii ISU Dolj ne arată cum putem acorda primul ajutor în caz de stop cardiac și de obstrucție respiratorie cu un bol alimentar într-un ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

„Cu cărțile pe față”: Festivalul Internațional Shakespeare Craiova | VIDEO

Ați aflat informații despre cea de-a XVI-a ediție a  Festivalul Internațional Shakespeare Craiova 2024 de la Emil Boroghină și Vlad Drăgulescu, ...

 

#tvrcraiova