loader
Foto

"Cap de afiș": Festivalul Adrian Păunescu 2024 | VIDEO

Ediția a X-a a Festivalului Internațional "Adrian Păunescu" a reunit recent la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu iubitorii muzicii folk și ai culturii românești.

 

Festivalul, care se bucură de o tradiție puternică, își propune nu doar să omagieze memoria marelui poet și om de cultură Adrian Păunescu, ci să revitalizze spiritul artistic prin intermediul Cenaclului Flacăra. Inițiativa este un punct de cotitură pentru tinerii artiști, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima talentul și creativitatea.
.
Urmărim la "Cap de afiș" partea a III-a a seriei dedicate Festivalului Internațional "Adrian Păunescu".
.

.
Pe scena festivalului au urcat nume de referință din muzica folk românească, cum ar fi Mircea Baniciu și Mircea Vintilă, care au lăsat o amprentă de neuitat asupra acestui gen muzical. Prezența lor aduce un omagiu nu doar valorilor artistice, ci și tradiției unei generații care a contribuit semnificativ la conturarea identității culturale românești. În același timp, festivalul și-a propus să descopere voci noi, dând astfel oportunitatea tinerelor talente de a străluci pe o scenă mare, promovând diversitatea și inovația în muzica folk.

Festivalul Internațional "Adrian Păunescu" reprezintă un moment important în peisajul cultural românesc, aducând împreună atât maeștri consacrați, cât și tineri artiști dornici să își facă auzită vocea. Este o celebrare a tradiției, dar și un pas înainte spre un viitor vibrant al muzicii folk, întru continuarea moștenirii lăsate de Adrian Păunescu.

2:00 Lada de zestre

(reluare)

3:30 Forum economic

(reluare)
 
Problemele și controversele din învățământul românesc, la

În fiecare toamnă, odată cu începutul anului școlar, se renovează și discuțiile despre viitorul educației în România.

Actual Regional, în Grila de Toamnă, la TVR Craiova

Actual Regional, în Grila de Toamnă, la TVR Craiova

publicat: luni, 16 septembrie 2024

TVR Craiova își îmbogățește grila de toamnă prin lansarea unor noi ediții ale emisiunii „Actual Regional”. Prima ediție, programată pentru ...

„Muzeul și Cercetarea Științifică”, ediția a-XXI-a | VIDEO

În perioada actuală, Craiova devine un veritabil centru de excelență pentru cercetarea științifică, găzduind cea de-a XXI-a ediție a Conferinței ...

 

#tvrcraiova