Cap de afiș: "Brancuşi e acasă la Craiova"
luni, 03 octombrie 2016
Teatrul Național "Marin Sorescu" a organizat  un spectacol-eveniment, în care protagoniști sunt actorii Ilie Gheorghe şi Emil Boroghină, artiști plastici craioveni , criticul de artă Paul Rezeanu și Dan Bozgan Quartet.
Cap de afis - TVR Craiova
Alte legături
Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Duminică, 25 septembrie, la Teatrul Naţional ”Marin Sorescu” din Craiova a avut loc evenimentul intitulat „Brâncuși e acasă la Craiova“, o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de către stat a lucrării „Cuminţenia Pământului“.

Evenimentul a inclus o conferință despre „Cumin­țenia pământului“ susținută de Paul Rezeanu, fost director al Muzeului de Artă Craiova, urmată de un monolog Brâncuși dintr-un spectacol în pregătire al lui Ilie Gheorghe.

Strângerea de fonduri a fost realizată printr-o licitaţie a unor opere de artă. Acestea au fost donate de Lucian Irimescu, Marcel Voinea, Viorel Penișoară-Stegaru, Silviu Bârsanu, Vasile Buz, Mihail Trifan, Gabriel Giodea, Cristi Popa și Rodion Gheorghiță.

Luni, 03 octombrie, de la ora 22:00 în premieră la TVR3 urmăriți imagini din cadrul spectacolului-eveniment  "Brancuşi e acasă la Craiova"