"Cântec și Poveste" cu Petrică Mîțu Stoian
vineri, 06 octombrie 2017
Duminică, 8 octombrie de la ora 19:00, vă invităm să urmăriți pe TVR Craiova prima ediție din noul sezon al emisiunii "Cântec și Poveste".
Cantec si Poveste - TVR Craiova
Cantec si Poveste - TVR Craiova
Cantec si Poveste - TVR Craiova
Cantec si Poveste - TVR Craiova

Începem cu un mare artist al cântecului românesc, Petrică Mîțu Stoian.

Nascut pe data de 18 septembrie 1960 in cunoscuta zona folclorica Izverna - Plaiul Closanilor, Mehedinti, Petrica Mitu Stoian este un pastrator al folclorului autentic mehedintean din zona de interferenta cu Banatul de la munte, cu Gorjul din zona Tismana iar mai apoi cu romanii din Valea Timocului - Iugoslavia, de unde a preluat "Balada copilului sarac" si o serie de cintece de dragoste.

Cunoscutul interpret al folclorului mehedintean a fost descoperit de inegalabilul redactor al emisiunii "Tezaur Folcloric", doamna Marioara Murarescu, debutul sau având loc în această emisiune cu traditie de aproape doua decenii. Au urmat festivalurile de folclor, fiecare fiind o noua treapta pe calea afirmarii sale artistice. Premiul I la festivalul "Maria Lataretu"- Tirgu-Jiu - 1993, respectiv la festivalul "Cintecele romanilor de pretutindeni"- Drobeta-Turnu Severin - 1993 precum si primul loc in "Topul tinerilor interpreti" editiile 1994 si 1995 reflecta din plin atit valoarea cit si popularitatea de care se bucura artistul.

Deci nu uitați, duminică seară, la ora 19.00, pe TVR Craiova, vă întâlniți cu Petrică Mîțu Stoian!