Campionat Mondial Canin, la Craiova | VIDEO
joi, 04 noiembrie 2021
Craiova organizează pentru a 3- a oară cel mai mare eveniment chinologic de salvare, Campionatul Mondial Canin. La această ediţie sunt așteptate cele mai bune 16 echipe canine din lume.

Evenimentul a mai fost organizat în anii 2009 şi 2016 şi astfel, Craiova devine primul oraș din lume gazdă a 3 ediții. Campionatul este organizat de Primăria Craiova şi Centrul Naţional de Educare Canină.

La aceasta editie sunt așteptate cele mai bune echipe canine din lume ce vor participa pe cele 4 secțiuni: obediență și dexteritate, căutare pe suprafață, căutare în dărâmături şi urmă. Campionatul Mondial canin debutează mâine cu verificarea umană si canină, certificatul verde, la organizatori, arbitri, concurenti şi oficiali, apoi antrenamentul pe Stadionul de Atletism.

Craiova este gazdă pentru a 3 a oară a unui Campionat Mondial canin. Festivitatea de premiere va avea loc pe Stadionul de atletism, duminică la ora 10:00. În cadrul acestui Campionat Mondial de Salvare 2021, au loc și două mari evenimente, Seminarul Mondial de Salvare şi Adunarea Generală a Federației Chinologice Internaționale.