loader
Foto

"Călușul de Teleorman", o comoară recent descoperită | VIDEO

Județul Teleorman are o comoară redescoperită recent de o mână de oameni iubitori de tradiții – călușul teleormănean, care stă la baza unei legende vechi de zeci de ani.

 

Telejurnal Regional TVR Craiova

.
În aceste zile, membrii Ansamblului Bujorei de la Troianul merg prin tot județul pentru a le arăta oamenilor tradițiile pe care toți teleormănenii ar trebui să le cunoască și de care ar trebui să fie mândri..

Călușul de Teleorman este plin de semnificații și de simboluri. El are la bază o veche legendă și redă întocmai povestea transmisă prin viu grai de teleormăneni. Jocul popular din zona Teleormanului apare și în prima serie a filmului Moromeții.
.
Călușul teleormănean se deosebește de cel din alte zone ale țării și a fost redescoperit, recent, de membrii Ansamblului Bujorei de la Troianul.
.
Dansatorii Ansamblului încearcă, de cinci ani, ca prin dansurile lor să mențină vie tradiția populară teleormăneană. Doar că există riscul ca toate aceste tradiții să dispară, în viitorul apropiat, pentru că tot mai puțini tineri se arată dornici să le învețe.

 

"Vară pentru voi", cu Loredana Berneanu

publicat: luni, 25 septembrie 2023

Luni, 25 septembrie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, cu Loredana Berneanu, o nouă ediție "Vară pentru voi".

La ce să fim atenți când cumpărăm un teren | VIDEO

La ce să fim atenți când cumpărăm un teren | VIDEO

publicat: luni, 25 septembrie 2023

Ce acte trebuie întocmite și când este cazul să mergem la notar aflăm din materialul următor, ce face parte din campania ”Fii informat! Alege ...

Tezaur roman găsit din întâmplare | VIDEO

Tezaur roman găsit din întâmplare | VIDEO

publicat: vineri, 22 septembrie 2023

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Calafat a găsit, din întâmplare, o adevărată comoară, într-o pădure de pe raza localității doljene Desa.