loader
Foto

"Călușul de Teleorman", o comoară recent descoperită | VIDEO

Județul Teleorman are o comoară redescoperită recent de o mână de oameni iubitori de tradiții – călușul teleormănean, care stă la baza unei legende vechi de zeci de ani.

 

Telejurnal Regional TVR Craiova

.
În aceste zile, membrii Ansamblului Bujorei de la Troianul merg prin tot județul pentru a le arăta oamenilor tradițiile pe care toți teleormănenii ar trebui să le cunoască și de care ar trebui să fie mândri..

Călușul de Teleorman este plin de semnificații și de simboluri. El are la bază o veche legendă și redă întocmai povestea transmisă prin viu grai de teleormăneni. Jocul popular din zona Teleormanului apare și în prima serie a filmului Moromeții.
.
Călușul teleormănean se deosebește de cel din alte zone ale țării și a fost redescoperit, recent, de membrii Ansamblului Bujorei de la Troianul.
.
Dansatorii Ansamblului încearcă, de cinci ani, ca prin dansurile lor să mențină vie tradiția populară teleormăneană. Doar că există riscul ca toate aceste tradiții să dispară, în viitorul apropiat, pentru că tot mai puțini tineri se arată dornici să le învețe.

22:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

( reluare) (Reluare)

22:30 Lumea de aproape (R)

( reluare) (Reluare)
 

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

 

#tvrcraiova