Aur și argint la mondiale și europene | VIDEO
vineri, 09 septembrie 2022
Aur și argint la mondialele și europenele de juniori, acestea sunt rezultatele pe care le-au obținut cele mai bune sportive ale Clubului Școlar Municipal Drobeta-Turnu-Severin.

După trei ani de pregătire intensă, Iulia Nedelcu și Isabela Boldea au reușit să treacă de calificările pentru lotul național, iar la primele competiții internaționale de juniori la care au participat au și confirmat aducând patru medalii, trei de aur și una de argint, în probele de 8 + 1 și patru rame, feminin.

Povestea celor două campioane este aproape identică. După trei ani de muncă asiduă, cele două fete au fost selectate pentru lotul național, pentru că au trecut de criteriile de pregătire. La scurt timp au venit și rezultatele, Iulia Nedelcu fiind acum campioană europeană și apoi mondială.

La fel de hotărâtă a fost și Isabela Boldea, deși au fost ani dificili de sacrificii și muncă pe altarul sportului. Toate acestea au trecut, însă, atunci când a privit tricolorul de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Desigur, visul Isabelei și al colegei sale este să ajungă la olimpiadă.

Cel care le-a pregătit pe cele două sportive spune că secretul rezultatelor din canotajul românesc este legat de faptul că în pandemie, sportivii nu au întrerupt nicio zi antrenamentul, fiind urmăriți chiar și de acasă de tehnicieni.

Pentru cele două sportive urmează campionatele balcanice, apoi vor continua pregătirea pentru europenele și mondialele de anul viitor.