Au ajuns testele pentru elevi | VIDEO
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
Prima tranșă de teste anti-Covid, destinată elevilor, a ajuns în Olt. Testele vor fi distribuite în şcoli.
QW

Majoritatea conducerilor unităților de învățământ din județ au decis ca testarea să fie făcută acasă de elevi sau părinți, în cazul copiilor din clasele primare.Testarea propriu-zisă ar urma să debuteze la sfârşitul săptămânii viitoare, după revenirea din minivacanța de 1 decembrie.

Primele teste anti-Covid destinate elevilor a ajuns la Inspectoratul Școlar Județean Olt. Următoarea tranșă este programată să ajungă la sfârşitul săptămânii viitoare. Majoritatea conducerilor unităților de învățământ din județ au decis ca testarea elevilor să se facă acasă, cu ajutorul părinților. Aceștia vor fi informați de învățători sau diriginți cum să procedeze pentru testarea corectă a elevilor, dar și cu privire la ceea ce trebuie să facă în cazul în care testul indică infectarea elevului cu SARS-COV 2.

Părerile părinților cu privire la testarea elevilor sunt împărțite. Mulți consideră că ele ar trebui făcute în unitățile de învățământ de cadrele didactice sau personalul medical. Elevii urmează să fie testați anti-Covid de două ori pe săptămână. Testele de salivă anti-Covid sunt oferite gratuit de către stat, în mai multe tranșe. Prima tranșă, e vorba de 5 milioane de teste a fost distribuită către inspectoratele școlare în aceste zile.