loader
Foto

Actual Regional, în Grila de Toamnă, la TVR Craiova

TVR Craiova își îmbogățește grila de toamnă prin lansarea unor noi ediții ale emisiunii „Actual Regional”. Prima ediție, programată pentru miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 19:00, va aborda subiecte de maximă actualitate în domeniul educației, tema fiind deosebit de relevantă în contextul anului școlar 2024-2025.

 

Marga Bulugean
Actual Regional

Prezentată de Marga Bulugean, emisiunea va discuta noile reguli și obligații implementate de Ministerul Educației, care afectează elevii, părinții și profesorii. Printre aceste reglementări se numără procedura prin care elevii care deranjează activitățile didactice pot fi mutați într-o altă sală, sub supravegherea unui alt cadru didactic. De asemenea, în premieră, elevii vor fi evaluați la purtare la finalul fiecărui modul, o măsură menită să încurajeze disciplina și respectul în procesul educațional.

(w882)Emisiunea va beneficia de prezența unor invitați de marcă, printre care se numără profesorul Daniel Alexandru Ion, inspector școlar general ISJ Dolj, și profesoara Carmen Velișcu Juja, director al Școlii Gimnaziale „Eliza Opran” din Ișalnița. De asemenea, va fi o intervenție telefonică a profesorului Alin Tomoescu, inspector școlar general ISJ Mehedinți. Aceste personalități vor oferi perspective valoroase asupra modului în care noile reglementări vor influența dinamicile educaționale și colaborarea dintre școală, părinți și elevi.

Prin această ediție inaugurală, „Actual Regional” își propune să genereze un dialog constructiv pe teme esențiale pentru comunitatea educațională, promovând transparența și implicarea activă a tuturor factorilor responsabili. Invitația adresată telespectatorilor de a participa la această discuție reflectă angajamentul TVR Craiova de a informa și educa publicul, oferindu-le acces la informații relevante și actualizate.

Emisiunea de miercuri, 18 septembrie, se dovedește a fi un prilej de analiză și dezbatere asupra schimbărilor din sistemul educațional, conferind astfel un spațiu pentru exprimarea opiniilor și experiențelor tuturor celor implicați în procesul de învățământ. Această inițiativă reafirmă rolul fundamental al televiziunii publice în susținerea dialogului social și educațional.

3:30 Forum economic

(reluare)

4:30 Cap de afiș

(reluare)
 
Masa sănătoasă reduce absenteismul școlar | VIDEO

Masa sănătoasă reduce absenteismul școlar | VIDEO

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

Implementarea programului „Masa sănătoasă” în unitățile de învățământ din județul Olt reprezintă o inițiativă esențială în combaterea ...

Problemele și controversele din învățământul românesc, la

În fiecare toamnă, odată cu începutul anului școlar, se renovează și discuțiile despre viitorul educației în România.

„Cu cărțile pe față - Școala de la Bunești” | VIDEO

Pe 16 septembrie 2024, TVR Craiova a lansat o serie de noi emisiuni și programe în grila sa de toamnă, una dintre acestea fiind dedicată unei ...

 

#tvrcraiova