loader
Foto

„Actual Regional”: Copiii cu cerințe educaționale speciale și sistemul educațional din România

În ediția de joi, 1 februarie, de la ora 19.00, în direct la TVR Craiova, vă așteptăm la o dezbatere pe tema integrării școlare și sociale a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

 

Luiza Paraschivu
Actual Regional

Doar 44% din școlile din România unde învață elevi cu cerințe educaționale speciale au un consilier școlar permanent. În celelalte, specialistul vine ocazional, arată cel mai recent raport „Salvați Copiii”. Lucrurile stau și mai rău dacă vorbim despre profesori itineranți și de sprijin, logopezi sau resurse materiale specifice nevoilor copiilor cu CES.

Cum se adaptează sistemul educațional din România necesităților acestor copii? Cum procedează alte state?

Dezbatem subiectul în această seară, la „Actual Regional, cu prof. Iuliana Gheorghe, inspector școlar pentru învățământ special, IȘJ Dolj, prof. Cristina Constantinescu, directoarea Școlii Speciale „Sf. Mina” Craiova, prof. Dana Săftoiu, inspector școlar pentru învățământ special, IȘJ Mehedinți, și Dana Stirlea, profesoară de susținere la o școală din Italia.

Emisiune realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

10:30 Sport maxim (R)

( reluare) (Reluare)

11:30 România în bucate

 

"Toți Împreună", la TVR Craiova

publicat: luni, 04 martie 2024

O nouă premieră a emisiunii "Toți Împreună" a fost difuzată duminică, 3 martie, ora 19.30, la TVR Craiova.

Miercuri, 28 februarie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, am urmărit o nouă ediție "Prim - Plan Obiectiv", cu Simona Ștefania Mușuroi.

Marți, 27 februarie, de la ora 16.00, la TVR Craiova și TVR 3, Luiza Paraschivu ne-a oferit o nouă ediție "Forum Economic".

 

#tvrcraiova