loader
Foto

Festivalul “Dealul Muierii la Polovragi| VIDEO

Un eveniment inedit a debutat în comuna gorjeană Polovragi.

 

Prin Festivalul “Dealul Muierii” organizatorii îşi propun să promoveze frumuseţile din trei judeţe readucând la viaţă o bucată de istorie. Zeci de tinere vor reface traseul parcurs, odinioară, de eroinele care n-au mai putut să se adăpostească în peşteri şi au pornit să dea piept cu tătarii.

Festivalul are loc în trei judeţe, pe parcursul a cinci zile: În Gorj, Vâlcea şi Dolj.

Mai multe tinere au ieșit din Peștera Polovragi cu furci și coase dorind să readucă în prezent o bucată de istorie. Autorităţile locale din comuna Polovragi se bucură că au ocazia să promoveze istoria locului. Pe de altă parte, asta ar însemna şi mai mulţi turişti aduşi în zonă.

Și Peștera Muierii, din Baia de Fier, va fi punct de plecare. De acest loc, sunt legate aceleași legende. Aici se adăposteau în vremuri tulburi, de război, femeile, copiii și bătrânii din localitate.

Festivalul se va încheia la finalul acestei săptămâni, în Dolj.

9:30 Literatura la Craiova (R)

( reluare) (Reluare)

10:30 Actual Regional (R)

( reluare ) (Reluare)
 

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

 

#tvrcraiova