2014 - anul Spovedaniei și Împărtășaniei
joi, 06 februarie 2014
Sâmbătă, 08 februarie, de la ora 09:00, la TVR3, sunteți invitați la o discuție despre Spovedanie și Împărtășanie alături de preotul Adrian Stănulică și invitații săi în cadrul emisiunii "Spirit și Credință".
Spirit si credinta - TVR Craiova
Alte legături
Spirit şi credinţă

Pocăinţa nu se reduce la mărturisirea păcatelor şi primirea dezlegării. Orice rugăciune şi trăire duhovnicească este pocăinţă. Aceasta nu exclude mărturisirea păcatelor în prezenţa episcopului/preotului, ci o completează şi o desăvârşeşte.

Sf. Apostol Pavel îndeamnă, ca înainte de împărtăşirea cu Sfintele Taine „să se cerceteze omul pe sine însuşi şi aşa să mănânce din Pâine şi să bea din Pahar” (I Corinteni 11:28). Aici se are în vedere o cercetare a propriei conştiinţe, care trebuie educată în aşa fel încât omul să-şi vadă păcatele sale şi să se pocăiască pentru ele, iar dacă păcatele sale constituie impedimente canonice pentru împărtăşirea cu Sfintele Taine, atunci el trebuie să meargă să se mărturisească şi să-şi asume canonul rânduit până la reintegrarea în comunitatea euharistică a Bisericii, de care s-a rupt prin păcat.

Despre toate aceste subiecte, părintele Adrian Stănulică va discuta împreună cu invitaţii săi.