loader
Foto

2014, anul comemorativ Sfinții Martiri Brâncoveni

Sâmbătă, 08 noiembrie, de la ora 07:30 la TVR3 și de la ora 09:00 la TVR Craiova, am discutat împreună cu părintele Adrian Stănulică și invitații săi despre evenimentele organizate în Oltenia în anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

 

Spirit și credință

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Anul acesta se împlinesc 300 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Constantin Brâncoveanu. Prin urmare, Biserica Ortodoxă Română a declarat anul 2014, drept anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

La Spirit și Credință am vorbit despre evenimentele care au fost organizate în Oltenia, în această toamnă. Mănăstirea Hurezi, din judeţul Vâlcea, a îmbrăcat haina de sărbătoare, la jumătatea lunii septembrie. Pictura bisericii mari a fost resfinţită şi, după 300 de ani de la naşterea întru veşnicie, prin moartea sa martirică, moaştele Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu s-au întors în lavra sa mult-iubită din Hurezi.

Partenerii de dialog ai moderatorului, părintele Adrian Stănulică, au fost domnul profesor doctor Florin Epure - directorul Direcțiel Județene pentru Cultură Vâlcea și părintele lector universitar doctor Sergiu Popescu - cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Craiova.

8:30 Cap de afiș

9:30 Literatura la Craiova (R)

( reluare) (Reluare)
 

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

 

#tvrcraiova