loader
Foto

That day of May 2020: improvizație video-performativă

O transmisă LIVE de pe acoperișul Teatrul Național Craiova.

 

Până când sălile de teatru vor fi iarăși pline, Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță cel mai nou program al său care va aduce, cu siguranță, video-experiențe teatrale inedite: VIDEOFONIA.

„That day of May 2020” este primul eveniment din cadrul acestui program. Improvizația video-performativă care îmbină elemente din teatru, dans și cinema va fi transmisă în regim de live streaming sâmbătă, 6 iunie 2020, ora 20:00, de pe acoperișul teatrului. Organizatorii au pus la dispoziția publicului, pentru a putea urmări acest eveniment unic în istoria Naționalului craiovean, website-ul: https://tncms.ro/live.

 

”11.05. 2020. Luni. Doar o zi. Nimic special.

Sunt departe de casă. În izolare voluntară ca alte miliarde de oameni de pe această Planetă.

Azi m-am gândit la familia mea.

Ca să pot să povestesc despre mine, trebuie să povestesc, cumva, și despre ei.

Eu sunt o legătură între un trecut și un viitor.

La fel ca ziua de 11.05.2020.”

(That day of May 2020)

 

(w500)

 

 

Scenariul este inspirat din mărturiile membrilor familiei actorului George Albert Costea: Silvia, Alice, Mery, Monica, Coralia, Bogdan, Gabriel, Doina, Roxana, Gheorghe. Regia este semnată de Nicolae Constantin Tănase, iar aranjamentul musical îi aparține DJ-ului Val Ciobanu. Concept și performance: George Albert Costea.

Nicolae Constantin Tănase este regizor de teatru și film. Primul sau scurt-metraj independent, “BLU”, i-a adus premiul “Cel mai bun Scurtmetraj Românesc” la TransilvaniaIFF 2012, iar în 2013, a primit premiul ”Tânăra Speranță” la Gala Premiilor GOPO. Lungmetrajul de debut “Lumea e a mea” a câștigat “Premiul pentru cel mai bun debut” în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. La Karlovy Vary, în secțiunea ”East of West”, filmul a primit ”Mențiunea Specială a Juriului”, iar la Cottbus a primit anualul ”Discovery Award”. Al doilea lung-metraj a avut premiera la Praga în cadrul Prague IFF – Febio Fest.

Val Ciobanu – este un video-editor și DJ român care abordează stilurile muzicale breakbeat, dnb, dubstep, house, techno, cunoscut pentru activitatea intensă pe cele mai cunoscute scene de gen din București: Web, Studio Martin, Midi, Cool Cat, Frame, Underground, B52, Control, Expirat.

 

***

Următoarele evenimente din cadrul proiectului VIDEOFONIA sunt programate pe 11 iunie 2020 - Obsesii, one-woman show cu actrița Cerasela Iosifescu, în regia lui Yiannis Paraskevopoulos, iar pe 19, 20 și 21 iunie 2020 - Outfitul șarpelui de Marius Aldea, regia Andrea Gavriliu.

Spectacolele se vor juca în sala Studio a Teatrul Național „Marin Sorescu” și vor fi transmise în regim de live streaming, spectatorii putând să le urmărească din casele lor, aici: www.tncms.ro/LIVE.

Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrală sau online de pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet. Prețul biletelor este 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/801. Fiecare bilet contine un cod unic necesar pentru accesarea transmisiunii live pe www.tncms.ro/LIVE

***

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

website: https://tncms.ro

facebook: https://www.facebook.com/tncms.oficial

instagram: https://www.instagram.com/teatrulnationalcraiova

 

 

 

 

 

9:00 Memoria locului

(reluare)

9:30 Satul meu

(reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, urmărim o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova