loader
Foto

Orele Cetății - Constantin Brâncuşi | VIDEO

Anul aceasta, pe 16 martie, s-au împlinit 63 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuşi, românul care a revoluționat  sculptura contemporană universală.

 

Operele sale, în care regăsim simplitatea artei populare românești,  exprimă sensurile unei întregi ere a evoluției spiritului creator. Pentru noi, el rămâne românul care a plecat pe jos de la Hobița-Gorj și a cucerit lumea.


Constantin Brâncuși a fost ales membru postum al Academiei Române. Francezii și americanii îl desemnează, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunțându-l după regulile de pronunțare ale limbii franceze.

 

 

21:00 Cântec și poveste

22:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

( reluare) (Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, urmărim o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova