loader
Foto

La pas prin Oltenia: Vârful Trescovăț - Mehedinți

Pentru prima ediție a emisiunii La pas, prin Oltenia, din noua grilă de toamnă a TVR3, ne-am propus să prezentăm iubitorilor de natură unul dintre cele mai spectaculoase trasee turistice din arealul Parcului Natural Porțile de Fier: Stariște - Trescovăț.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Parcul Natural Porțile de Fier este o zonă cu o diversitate deosebită a peisajelor conferită atât de relieful variat și contrastant carstic, vulcanic, structural, cât și de fenomenele exocarstice.

Traseul şerpuieşte prin păduri de cer, garniţă, fag, iar pajiştile cu iarbă îţi încântă privirile prin coloritul viu al orhideelor, garofiţelor sau brândușelor şi te invită să poposeşti în aceste locuri de basm. Aproape de poalele Trescovăţului îţi poţi alina setea din apele izvorului Cozarişte, bine cunoscut de localnici. Un element floristic deosebit se întâlneşte pe neck-ul vulcanic Trescovăț, pinul negru de Banat.

Punctul de atracţie al acestui traseu îl reprezintă însuşi neck-ul vulcanic Trescovăţ, o formaţiune stâncoasă care prin semeția și impozanța lui bucură ochii turiștilor. Pe crestele Trescovățului se află specii de arbori şi arbuşti care au căpătat, de-a lungul timpului, forme ciudate datorită fenomenelor meteo, precum şi puncte de belvedere de unde putem vedea cum a reuşit Dunărea să-şi creeze un curs spectaculos printre munţi.

Emisiunea La pas prin Oltenia este difuzată la TVR Craiova joi, 08 octombrie de la ora 21:00 iar pe TVR3 duminică 11 octombrie, de la ora 18:30.

22:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

( reluare) (Reluare)

22:30 Lumea de aproape (R)

( reluare) (Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, urmărim o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova