loader
Foto

Galerie foto

"La pas prin Oltenia": Mănăstirea Curtea de Argeș

Marți, 21 ianuarie, de la ora 19:30, pornim din nou alături de Roxana Mihai, "La pas prin Oltenia" spre  prima capitală a Ţării Româneşti, Curtea de Argeş. O aşezare încărcată de istorie şi legendă.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

UPDATE: Această ediție este diponibilă pe TVR+

Primul popas îl facem la Mănăstirea Curtea de Argeş. Dintre monumentele care au fost făurite de-a lungul veacurilor, din cate au împodobit Argeşul voievodal, de bună seamă că, biserica înălţată de Neagoe Basarab este cea mai valoroasa construcţie de artă şi arhitectură bisericească. După ce aflam istoria acestui sfânt lăcaş, pornim mai departe în excursia noastră.

Ajungem în centrul vechi al oraşului, pe o colină, la poalele căreia se află pensiunea unde ne vom caza şi de unde putem admira panorama oraşului şi muntii ce-l înconjoară.

Urmăriți emisiunea "La pas prin Oltenia" marți, 21 ianuarie de la ora 19:30, la TVR 3 și duminică, 26 ianuarie, de la ora 12:00, la TVR Craiova.

9:30 Literatura la Craiova (R)

( reluare) (Reluare)

10:30 Actual Regional (R)

( reluare ) (Reluare)
 

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

 

#tvrcraiova