loader
Foto

Galerie foto

La pas prin Oltenia: Geoparcul Platoul Mehedinți

La poalele răsăritene ale Munților Mehedinți se înșiră sate vechi, mici, ascunse sub dealuri, pe văi înguste și nebănuite. Duminică, 04 mai, de la ora 18:30 la TVR3 vă învităm  să explorați aceste meleaguri, alături de noi, la pas prin Oltenia.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Fiecare excursie înseamnă pentru noi desfătare. Ne bucurăm de tot ceea ce vedem și, astfel, suntem tot mai fericiți și mai buni.

Unele meleaguri sunt mai frumoase decât altele și dacă ai norocul să le descoperi ca atare, atunci nu e greu de înțeles cum poți să exclami de mai multe ori, plin de uimire, că “aceștia sunt cei mai frumoși munți pe care i-am văzut până acum!”. Iar eu am exclamat asta de mai multe ori în excursia pe care am facut-o, de curând.

Departe de drumurile mari, de civilizație sau de confort, își duc aici viața, destul de aspră, comunități de oameni ai pământului. Satele lor, precum Isverna, Prejna, Costești, Podeni, s-au ascuns parcă din calea istoriei și a lumii moderne.

Pe picioare de plai, prin păduri, pe sub cleanturi prăpăstioase, potecile ce pleacă din aceste sate duc către munți și mai departe, către Valea Cernei și înălțimile pastorale ale Godeanului.

Am pornit să parcurgem și noi unul dintre aceste trasee, atrași de rezonanța toponimică a locurilor, dar și de încântătoarele peisaje care se deschid spre zona de sub munte.

23:30 Memoria locului

(reluare)

0:00 Actual Regional (R)

( reluare) (Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, urmărim o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova