loader
Foto

La pas prin Oltenia, "Acasă la Brâncuși".

În cadrul primei ediții, din noua grilă toamnă-iarnă, ajungem acasă, la Brâncuși. Duminică, 16 octombrie, de la ora 14:00, în premieră la TVR 3.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

În ultimele luni s-a vorbit foarte mult despre Constantin Brâncuși și despre operele sale. Anul acesta s-au împlinit 140 de ani de la nașterea marelui sculptor. "Priviți lucrările mele și le veți înțelege!", spunea Constantin Brâncuși, cel mai cunoscut artist român din lume.

Este omul care a însemnat certificatul de naștere al sculpturii moderne. Găsim lucrările sale în zeci de țări, pe patru continente, în muzee din Paris, Londra, New York, Washington, Bilbao, Stockholm sau Canberra. Dincolo de controverse, opinii sau aprecieri, Brâncuși rămâne artistul inimilor noastre și merită să-l cunoaștem și să-l prețuim.

În cadrul primei ediții, din noua grilă toamnă-iarnă, ajungem acasă, la Brâncuși. Vizităm Ansamblul Monumental "Calea Eroilor" din Târgu Jiu, unic în lume, trecem pragul Casei Muzeu "Constantin Brâncuși", de la Hobița, iar ultima oprire o facem la Muzeul de Artă "Marin Sorescu", din Craiova, unde se află colecția cu cele mai multe lucrări, ale sculptorului, din țară.

Urmăriți emisiunea "La pas prin Oltenia", duminică, 16 octombrie, de la ora 14:00, în premieră la TVR3.

8:30 Cap de afiș

9:30 Forum economic (R)

( reluare) (Reluare)
 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

Jeni Nicolau la „Prim-Plan Obiectiv”  | VIDEO

Jeni Nicolau la „Prim-Plan Obiectiv” | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Luni, 22 aprilie, de la ora 16:00, în direct la TVR Craiova, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii „Prim-Plan Obiectiv”.

„Lumea de aproape”: Pentru Gheorghe Roșoga viața a fost și este un cântec

O nouă ediție „Lumea de aproape” a fost difuzată luni, 22 aprilie, de la ora 17:30, la TVR Craiova

 

#tvrcraiova