loader
Foto

Galerie foto

La pas prin Costeşti de Vâlcea sau 45 de secole de istorie

Un munte frumos, păduri dese de stejari, apa limpede a Bistriţei, lăcaşuri de cult, gospodării și fântâni şi “Domniţele”, pe toate le puteţi cunoaşte în următoare ediţie a emisiunii La pas prin Oltenia.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 15.30, Roxana Mihai vă propune să vizitați alături de ea numeroasele obiective turistice ce încadrează comuna Costești din județul Vâlcea, într-o nouă ediţie a emisiunii La pas prin Oltenia.

Situată în partea de nord-vest a județului Vâlcea pe șoseaua națională DN 67, la 40 km de Rm. Vâlcea, comuna Costești este înconjurată de un cadru natural de excepție. Dumnezeu a binecuvântat locul cu două mănăstiri și 10 biserici, plus două capele, o peșteră a Liliecilor, muzeul Trovanților, unici în Europa ca forme şi compozitie, Parcul Naţional Buila – Vânturarița, trasee montane, peșteri și peisaje.

“Dacă ar fi să descriu următorul loc, pe care vă invit să-l descoperiți, îmi vin în minte o mulţime de cuvinte frumoase. Este suficient să închid ochii ca să retrăiesc senzaţiile pe care le-am avut când am fost pe aceste meleaguri”, spune realizatoarea emisiunii.

Aici întâlneşti un munte frumos, de unde vederea se întinde în depărtare, până aproape de Râmnic, păduri dese de stejari, apa limpede a Bistriței care curge șerpuind, spre miazăzi, sfinte lăcașuri încarcate de istorie, gospodării și fântâni, dar şi o formatie de dansuri, "Domnițele", al cărui mesaj vine din hronicul veacurilor.

23:00 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(reluare) (Reluare)

23:30 Memoria locului

(reluare)
 
„Actual regional”: Târgul de Paște

„Actual regional”: Târgul de Paște

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, a emisiuni „Actual regional”, vom dezbate în direct, alături de invitata noastră cele mai importante teme ce ...

„Cu cărțile pe față”: Festivalul Internațional Shakespeare Craiova | VIDEO

Ați aflat informații despre cea de-a XVI-a ediție a  Festivalul Internațional Shakespeare Craiova 2024 de la Emil Boroghină și Vlad Drăgulescu, ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvrcraiova