loader
Foto

Galerie foto

Festivalul muzicii populare românești, in memoriam Maria Tănase

Iniţiat în anul 1969, Festivalul – Concurs Național al interpreților Cântecului Popular Românesc “Maria Tănase” a ajuns acum la cea de-a XXII-a ediţie ce se va desfășura în perioada 14 - 18 octombrie.

 

Acest festival reprezintă expresia împlinirii unei datorii sacre pentru valorificarea unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor.

Având în vedere că anul acesta se împlinesc  44 de ani de viaţă a Festivalului, putem afirma că s-a scris deja… istorie. O istorie de care se leagă şi Cetatea Băniei, care, inteligent şi plină de devotament, a înţeles să “nască” şi să “crească” ceea ce a devenit ulterior marcă de identitate a locului – un festival naţional dedicat Marii Doamne a cântecului popular românesc.

Anul 2013 este şi anul în care se împlinesc 100 de ani de la naşterea marii interprete şi 50 de ani de când ea a părăsit această „lume cu dor, plecând în lumea cea fără de dor”.

Vor urca pe scenă nume consacrate ale folclorului, artişti distinşi cu trofeul festivalului de-a lungul timpului, printre ei Gheorghe Roşoga, Vasilica Dinu, Rodica Chircu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Tiberiu Ceia, Cornelia şi Lupu Rednic, Niculina Stoican, Petrică Mîţu Stoian, Constantin Enceanu şi alţii.

Vă invităm astfel să urmăriți alături de TVR Craiova şi TVR 3 Festivalul – Concurs “Maria Tănase” după următorul program:

  • Miercuri 16 octombrie 2013 începând cu ora 19:00 - câştigătorii Marelui Premiu la ediţiile anterioare
  • Joi 17 octombrie 2013 începând cu ora 19:00 - Concurs de interpretare
  • Vineri 18 octombrie 2013 – orele 19:00 – Gala laureaților

17:00 Cântec și poveste

(reluare)

18:00 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, am urmărit o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova