LITURGHIA DE DUMINICĂ
LITURGHIA DE DUMINICĂ
Sfânta Euharistie reprezintă momentul şi evenimentul prin care Biserica îşi trăieşte esenţa ei eshatologică, încetând să mai fie ceea ce este şi începând să devina ceea ce va fi. În fiecare duminică, de la ora 10:00 la 12:30, TVR 3 transmite, Sfânta Liturghie de la diferite biserici şi catedrale din ţară.

TVR Bucureşti, Tvr Craiova, Tvr Iaşi şi Tvr Timişoara transmit, în direct, aceste slujbe pentru acei credincioşi, destul de mulţi, care  nu pot merge la biserică din diferite motive. Fie că sunt bolnavi sau bătrâni, sau lucrează la foc continuu, fie că nu frecventează sfintele lăcaşuri din cauză că au rezidenţa într-o ţară sau o regiune unde nu au o biserică ortodoxă în apropiere.
Euharistia înseamnă sărbătoarea bucuriei, săvârşită în biserici inundate de lumină. Liturghia noastră ortodoxă începe şi se sfârşeşte cu invocarea Împărăţiei lui Dumnezeu şi are drept scop participarea noastră la viaţa cea veşnică a Sfintei Treimi.

O dată pe lună, duminica, Tvr Craiova transmite Sfânta Liturghie, de la cele mai vechi şi mai frumoase biserici din Cetatea Băniei, oficiată de  Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, şi de către un frumos sobor de preoţi şi diaconi.
Comentator liturgic va fi, de fiecare dată, părintele Adrian Stănulică, moderatorul emisiunii Spirit şi Credinţă, care va explica principalele momente ale Sfintei Liturghii.

AXIOS - TVR Craiova
Editie speciala Axios
AXIOS - TVR Craiova
Editie speciala Axios