BUNĂ DIMINEAŢA, OLTENIA!
BUNĂ DIMINEAŢA, OLTENIA!
Studioul TVR Craiova vă invită de luni până vineri la o emisiune matinală de două ore, în direct, cu informaţii din întreaga regiune sudică a ţării.

Emisiunea “Bună dimineţa, Oltenia!”, tip magazin, propune telespectatorilor să rămână în faţa micului ecran între orele 8:00 şi 10:00 pentru a afla cât mai multe noutăţi, ştiri, informaţii locale şi nu numai, dar invită şi la voie bună şi divertisment. Toate acestea sunt incluse în cadrul anumitor rubrici: “Calendarul zilei”, “Meteo”, “Horoscop”, “Aerobic”, “Revista presei”, “Secretul frumuseţii”, “Reţeta săptămânii” “La pas prin Oltenia” , şi rubrica “La apel”.

În fiecare zi, moderatorii emisiunii, Simona Mușuroi şi Doru Ciolacu, prezintă rubrica intitulată “Calendarul zilei”, în cadrul căreia sunt făcute cunoscute telespectatorilor cele mai importante evenimente petrecute în acea zi atât pe plan naţional, cât şi internaţional, dar şi zile de naştere ale anumitor personalităţi din viaţa cultural-artistică românească şi nu numai, date şi evenimente istorice de o foarte mare importanţă.

Care este prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore, în Craiova, dar şi în celelalte judeţe ale Olteniei, anumite avertizări meteo, toate acestea pot fi aflate în cadrul rubricii “Meteo”, aşadar nu trebuie să rataţi nici această rubrică a emisiunii matinale, care se difuzează de luni până vineri!

Ce ne prevăd astrele, la ce trebuie să fim atenţi, dacă vom avea sau nu noroc şi cum se va anunţa ziua, care de-abia începe, pentru fiecare dintre noi, vom şti  doar urmărind rubrica “Horoscop”.

În fiecare dimineaţă vă invităm şi la mişcare. Rubrica “Aerobic” vine cu exerciţii de la sala de fitness sau aerobic şi chiar vă aduce în direct mişcarea chiar din Studioul TVR Craiova. Dinamism, tinereţe, prospeţime alături de preparatori, instructori, profesori sau traineri internaţionali precum Mihaela Dumitru, Adina Toana, Monica Oprita-Prica sau  Alin Păun. Toţi aceştia vă invită să vă menţineti în formă prin exerciţiile aerobice, dance-aerobic, step-aerobic, fitball sau zumba pentru a putea începe ziua într-o formă cât mai bună şi a vă menţine optimismul pe tot parcursul zilei.

Principalele ştiri locale, dar şi din Oltenia sunt prezentate de moderatorii Simona Mușuroi si Doru Ciolacu în fiecare dimineaţă. Telespectatorii pot afla, astfel, în cadrul emisiunii matinale “Bună dimineaţa, Oltenia!” diferite evenimente, ştiri, informaţii, noutăţi din viata social-economică, dar şi cultural-artistică a Olteniei, în cadrul rubricii “Revista presei”.

Câteva sfaturi legate de frumuseţe: machiaje în tendinţele anului, trucuri pentru mentinerea unui par strălucitor, secretele unui ten vesnic tânăr, masaje de relaxare sau de tonifiere şi anticelulitice, manichiură semipermanentă şi tratamente revoluţionare antiîmbătrânire, dar şi noutaţi propuse de designeri vestimentari olteni. Acestea sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul rubricii “Secretul frumuseţii’, realizate de Simona Muşuroi. Când anume o puteţi urmări? În fiecare zi de marţi.

Joia, Doru Ciolacu ne prezintă câte o reţetă delicioasă din Oltenia: tocăniţe din carne de curcan sau ciorbe din peşte preparate pe malul Dunarii, ied la cuptor cu salată de varză, drob din miel sau pacele din carne de ied sau pâine în ţăst, toate ne duc cu gândul la reţetele bunicii de la ţară şi ne îmbie să nu ratăm niciodată rubrica “Reţeta săptămânii”!

Vinerea este ziua când ne pregătim de plimbare. Aşadar, Roxana Mihai ne propune reportaje de călătorie din întreaga zonă a Olteniei: mânăstiri în vârf de munte precum Arnota din judeţul Vâlcea, zona Gorjului, la Novaci sau călătorii de neuitat pe Transalpina, peşteri şi grote superbe, drumeţii cu rucsacul în spinare sau pârţii de schi la Ranca, adevărate zone de basm din Oltenia. Unde sunt toate acestea? “La pas prin Oltenia”, o rubrică pe care nu trebuie să o rataţi!

În fiecare dimineaţă ne întalnim în cadrul rubricii “La apel” cu invitaţi reprezentativi ai zonei Olteniei şi nu numai pentru a dezbate principalele subiecte ale zilei. Nu lipsesc nici oficialităţile sau personalitaţile naţionale marcante,  prezente în Cetatea Banilor la anumite evenimente de excepţie precum: scriitorul şi criticul Dan C. Mihăilescu, dirijorul Sabin Pautza, violonistul Alexander Bălănescu, cascadorul Sobi Cseh, Ducu Bertzi şi Mihai Nenita, Geo Saizescu, Oana Pellea şi Dorel Visan.

În fiecare zi de miercuri emisiunea matinală “Bună dimineaţa, Oltenia!” este preluată şi de postul TVR 3 de la ora 8 la 8.50 când telespectatorii din întreaga ţară pot urmări în direct emisia de la Craiova, care poartă numele de “Regional Cafe”. Voia bună este dată de invitatul surpriză, interpret de muzică populară sau sportivi dansatori campioni naţionali din Oltenia, tineri solişti talentaţi sau interpreţi de excepţie la chitară precum Alexandru Munteanu - student la Conservatorul din Malaga - Spania. Nu lipsesc nici miercurea  rubricile “Calendarul zilei” sau “Pulsul presei”, la care se adaugă legatura telefonică directă pentru a afla cum se circulă în judeţul respectiv în cadrul rubricii “E pur si muove” sau pentru a şti care este prognoza pentru următoarea perioadă în Oltenia de la colaboratul emisiunii matinale, dl. dr. Ion Marinică, meteorolog CMR Oltenia la rubrica “Meteo dependenţa”. Alături de rubricile “Turism de proximitate” şi “Minutul de frumuseţe” se regăseşte şi “Agenda evenimentelor” semnată Anca Ţoghe,  în care se prezintă principalele noutaţi culturale din zonp.

Aşadar o emisiune pe care se merită s-o urmăriţi de luni până vineri, în direct, între orele 8 şi 10, doar la TVR Craiova!

Difuzare:  luni - vineri, ora 08.00

Buna Dimineața Oltenia
Buna dimineata Oltenia
Buna dimineata Oltenia
Buna Dimineața Oltenia
Buna dimineata Oltenia
Buna dimineata Oltenia