loader
Foto

Din dragoste pentru tradiție | VIDEO

Mihaela Tomescu a reușit de-a lungul anilor să amenajeze un mic muzeu cu obiecte tradiționale, dar se ocupă și cu restaurarea iilor. Iar anul trecut, în plină pandemie, a realizat o colecție de păpuși din pănuș, jucăriile de altădată ale fetelor din satelor românești.

 

În copilărie, Mihaela Tomescu, alături de prietenele sale, își confecționau toamna păpuși din foi de porumb și de aici i-a venit ideea unei expoziții cu astfel de obiecte, pe care le-a realizat în toamna anului trecut. Nu este prima expoziție cu păpuși îmbrăcate în costum popular, însă, dacă până acum a folosit păpuși din comerț, de data aceasta a vrut ca obiectele sale să fie în totalitate tradiționale.

Una dintre pasiunile sale este și restaurarea iilor vechi, unele chiar de sute de ani. Este un procedeu care necesită multă atenție și răbdare.

Mihalea Tomescu este directorul Căminului Cultural “Nicolae Veleanu” din Giurgița. Aici a reușit să amenajeze un mic muzeu care adăpostește obiecte vechi ce au aparținut sătenilor: război de țesut, ladă de zestre, torcătoare , oale de pământ sau o postavă cu suveici.

13:00 Tableta de sănătate

14:00 Lada de zestre

 
Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

 

#tvrcraiova