loader
Foto

Galerie foto

Cula Greceanu la "Memoria locului"

Duminică, 10 noiembrie 2013, la ora 19:30 pe TVR3 vă invităm la o nouă ediție a emisiunii "Memoria locului" dedicată unui monument bine ancorat în istoria medievală românească, Cula Greceanu.

 

Călătorind până la Măldăreştii de Vâlcea poţi descopri legende sau poţi afla poveşti despre personaje importante ale istoriei medievale româneşti.

Cel mai vechi edificiu din cadrul Complexului Muzeal Măldărești este Cula Greceanu, care a păstrat acest nume întrucât in timp a trecut prin zestre de la familia Măldărescu la familia Greceanu. Ea îşi are inceputurile in secolul al XVI-lea, cand Nan Paharnicul construieste un turn de aparare, iar nepotul sau Tudor Maldar adauga spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, restul constructiei.

În Olt,două importante  monumente istorice  se află în pericol de dispariţie, fiind într-o avansată stare de degradare. Situate la aproximativ 40 de km distaţă de Slatina, în comuna Fărcaşele, satul Hotărani, Turnul de observaţie şi Biserica „Sfinţii Voievozi”, deşi, se găsesc în Planul Naţional de Restaurare, până acum, nimeni nu s-a implicat pentru întocmirea documentaţiei necesare demarării lucrărilor de restaurare.

14:00 Lada de zestre

15:30 Memoria locului

 
Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

 

#tvrcraiova