loader
Foto

Crucea Alba - Parcul Naţional Domogled, Valea Cernei

Duminică, 07 iunie, de la ora 21:30 la TVR 3, iubitorii de natură au fost invitaţi să descopere valorile naturale unice din Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În perimetrul Parcului Naţional Domogled există 35 de trasee turistice, dintre care 20 de trasee sunt omologate, diferite ca peisaj, atracţii şi grad de dificultate. În împrejurimile staţiunii Băile Herculane pot fi abordate trasee ce pot fi parcurse în 2-4 ore.

Pentru încă o dimineață, ne trezim cu noaptea în cap și începem cu un urcuș abrupt prin pădure. Din loc în loc ne oprim să ne mai tragem niţel sufletul. Destinaţia noastră, de această dată, este Crucea Albă, un obiectiv turistic major datorită atracţiei şi spectaculozităţii peisajelor care pot fi surprinse de la altitudinea de aproximativ 530 m.

După 1 oră şi jumătate de urcat, admirat şi filmat, ajungem la baza unor stânci și lăsăm în urmă pădurea. De aici mai departe păşim pe poteci săpate în calcar și printre siluetele pinilor negri.

Datorită climatului mediteranean și a peisajului diferit, Parcul Național Domogled – Valea Cernei ne-a luat prin surprindere pentru a treia oară.

14:00 Caravana TVR 3

(reluare )

15:30 Cap de afiș (R)

( reluare) (Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, am urmărit o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova