loader
Foto

"Craiova se îmbracă ie", miercuri 24 iunie

Miercuri, 24 iunie, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Primăria Craiova şi  TVR Craiova invită toţi craiovenii să se îmbrace în straie populare pentru a celebra  „Ziua Universală a iei tradiţionale”.

 

ALINA ŞERBAN

Evenimentul „Craiova se îmbracă ie” va avea loc pe 24 iunie, de la ora 18.00, în Piața „Mihai Viteazul“, cu o paradă a iei, ce se va desfășura pe traseul Palatul Telefoanelor, Centrul Vechi.

Organizatorii vor acorda distincții pentru cea mai autentică ie și cea mai fotogenică apariţie. De asemenea, în Centrul Vechi, punctul final al paradei, vor fi amplasate ateliere de creație, unde se vor realiza coronițe din flori de Sânziene. Evenimentul se va încheia cu un spectacol folcloric.

Evenimentul va fi prezentat de Alina Serban.

Iată orarul manifestărilor:

ora 18:00, Piaţa Mihai Viteazul. Doamne si domni, fete şi băieţi îmbracaţi în ie sau cămaşă tradiţională în cazul bărbaţilor sunt aşteptaţi pentru parada. Parada va începe la ora 18,15 si se va desfasura pe traseul Piaţa Mihai Viteazul, Palatul Telefoanelor, Centrul Vechi.

ora 18:45, Centrul Vechi – sedinta foto realizata de fotograful profesionist Bogdan Dănescu pentru participanţii îmbracaţi în ie. După sedinţa foto, vom incepe concursul la care se va premia cea mai autentică ie si cea mai fotogenică apariţie îmbracată, bineinţeles în ie.

tot de la ora 18: 45, Centrul Vechi – spectatorii vor putea participa şi la atelierul de coronițe, unde se vor realiza manual coronițe din sânziene.

ora 19:30, spectacol folcloric la care îşi vor da concursul soliştii: Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Cristian Bănăţeanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Aneta Şişu, Ciri Mayer, Liviu Dică împreună cu orchestra şi dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

S-au alăturat evenimentului pentru a marca Ziua Universala a iei:

  • Ansamblul “Ion Serban” din Işalniţa.
  • Ansamblul Folcloric “Alunelul” al Caminului Cultural Pieleşti.
  • Ansamblul “Altiţa” al Caminului Cultural Maglavit.
  • Ansamblul “Leoveanca” din Comuna Leu.
  • Ansamblul Folcloric “Crăiţele” al Colegiului National Pedagogic “Stefan Velovan” Craiova .
http://craiova.tvr.ro/prezentatori/alina-serban_4281.html

8:30 Cap de afiș

9:30 Literatura la Craiova (R)

( reluare) (Reluare)
 

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

 

#tvrcraiova