loader
Foto

Biserica - "Punte peste Dunăre"

Duminică, 14 iunie, de la ora 19:30, la TVR 3 vă prezentăm un reportaj despre legătura creată de biserică și credință între românii de pe ambele maluri ale Dunării.

 

REPORTER SPECIAL

Prima biserică românească dintr-un oraş al Serbiei rasaritene a fost sfinţită la Negotin.  Este al 5-lea lăcaș de cult de pe valea timocului sârbesc unde se slujește în limba română.

Peste 200 de credincioși din timoc, dar și din voievodina au răspuns chemării clopotului din curtea protopopiatului „ dacia ripensis” din negotin care , după aproape 2 secole, cheamă din nou la Liturhia în grai românesc. Oamenii au venit să participe la slujba de târnosire a Bisericii ce poartă hramul „ Sfântul Ioan Valahul” și să se roage la moaștele mucenicului care veghează din micul lăcaș de cult din inima orașului sârbesc.

Biserica  „ Sfântul Ioan Valahul”  urmeazムcelor din Malainita, Isakova, Gorneana și Bor și este de acum, pentru credincioșii români din Timoc , un  loc care, speră ei, le va aduce mângâiere sufletească, dar  va ajuta și ținerii să învețe limbă română.

16:00 Literatura la Craiova

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, urmărim o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova