loader
Foto

2016 - Anul Brâncuși. Târgu Jiu pregătește o agendă culturală bogată

La 140 de ani de la nașterea lui Brâncuși, seria evenimentelor aniversare debutează la Craiova, pe 18 februarie, și continuă la Târgu Jiu. Duminică, de la ora 16:00, la TVR 3, "Agora art" ne-a prezentat agenda culturală a municipiului Târgu Jiu.

 

Agora art
Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În 2016, municipiul Târgu Jiu va deveni, prin ordin ministerial, Capitală Culturală a României.

La nivel național, anul 2016 este închinat sculptorului Constantin Brâncuși. Evenimentele dedicate cinstirii memoriei artistului care s-a născut, a crescut și s-a format pe pământul Olteniei, vor avea loc la Craiova, Târgu Jiu și în alte localități din țară.

Craiova este primul loc în care se va marca împlinirea celor 140 de ani de la nașterea lui Brâncuși. Pe 18 februarie, la Craiova vor avea debuta lucrările Simpozionului Inter­național Constantin Brân­cuși - artistul tuturor culturilor.

A doua zi, vineri, 19 februarie - ziua de naștere a artistului -, vor avea loc numeroase activități comemorative în municipiul Târgu Jiu: Colocviile Brâncuși, expoziția de sculptură a artistului plastic Maxim Dumitraș, expusă la Muzeul Județean Gorj, Gala Brâncuși desfășurată la Teatrul Elvira Godeanu și spectacolul Brâncuși și bucuria muzicii cu Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaș și ansamblul Doina Gorjului.

Agenda evenimentelor de la Târgu Jiu este trecută în revistă duminică, 14 februarie, de la ora 16:00, la TVR 3 și pe TVR+, în emisiunea Agora art.

***

Pe 19 februarie 2016 se împlinesc 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Televiziunea Română vă invită urmăriţi campania aniversară Brâncuşi, sculptorul luminii - 140 de ani de la naştere. https://youtu.be/1YnAXYMXGTY

Vineri, 19 februarie, de la ora 20:00, la TVR 2, TVR HD și online, pe TVR+, în transmisiune directă de la Târgu Jiu, vom urmări concertul Brâncuşi şi bucuria muzicii, o întâlnire muzicală de excepție cu Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaş şi Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului din Târgu Jiu.

23:30 Memoria locului

(reluare)

0:00 Actual Regional (R)

( reluare) (Reluare)
 

Specialiștii ISU Dolj ne arată cum putem acorda primul ajutor în caz de stop cardiac și de obstrucție respiratorie cu un bol alimentar într-un ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

„Cu cărțile pe față”: Festivalul Internațional Shakespeare Craiova | VIDEO

Ați aflat informații despre cea de-a XVI-a ediție a  Festivalul Internațional Shakespeare Craiova 2024 de la Emil Boroghină și Vlad Drăgulescu, ...

 

#tvrcraiova